De dyraste villorna som såldes i Spånga under 2017 kostade alla över 10 miljoner. Bilden är tagen i Flysta. Foto: Mikael Andersson

Lista: Här är de dyraste bostäderna i Spånga 2017

Så här mycket kostade de tre dyraste villorna och lägenheterna som såldes i Spångaområdet 2017.

  • Publicerad 17:13, 2 jan 2018

Den avmattning som har synts har mest varit lägenheter i innerstan

Över 10 miljoner kronor. Det fick man minst skrapa fram för att hamna på topp tre-listan bland de som köpt Spångas dyraste villor under 2017, enligt siffror från bostadssajten Booli.se.

Enligt Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, speglar slutpriserna i stort inte riktigt höstens rapportering om en avmattad bostadsmarknad. Framförallt inte på villafronten.

– Egentligen inte, den avmattning som har synts har mest varit lägenheter i innerstan, men det säljs fortfarande lägenheter långt över utgångspriset. På villor i Stockholm skulle jag inte säga att det har märkts så mycket, säger hon.

Vad tror ni om priserna inför nästa år?

– Det blir ren spekulation. Men känslan är att en del bostäder har dragits tillbaka under slutet av året – säljarna har haft höga förväntningar medan köparna inte har följt med uppåt på samma sätt, så då har man avvaktat, säger Matilda Adelborg och fortsätter:

– Så jag tror att utbudet kommer att vara ganska högt i början av året. Men vi får se vem som går den andra till mötes, köparna eller säljarna. Men jag tror inte att det kommer bli någon panik på marknaden.

Topp tre i Spånga

VILLOR

1. Inspektorsbacken, Nälsta

Slutpris: 10 850 000 kr

Storlek: 135 m² + 82 m²

Såld: 6 mars

Booli räknar in området Nälsta till Spånga, som dock har postadress Vällingby.

2. Skogsbacken, Solhem

Slutpris: 10 800 000

Storlek: 191 m² + 72 m²

Såld: 24 juli

3. Solhemsvägen, Solhem

Slutpris: 10 650 000

Storlek: 130 m² + 66 m²

Såld: 30 mars

LÄGENHETER

1. Rättar Vigs väg, Nälsta

Slutpris: 4 500 000 kr

Storlek: 5 rum, 116 m²

Booli räknar in området Nälsta till Spånga, som dock har postadress Vällingby.

2. Bennebolsgatan, Solhem

Slutpris: 4 500 000 kr

Storlek: 4 rum, 87 m²

3. Salagatan 30, Solhem

Slutpris: 4 300 000 kr

Storlek: 5 rum, 115 m²

Källa: Booli.se (Obs. Slutpriserna på villor är baserade på uppgifter från lagfarten. Det tar normalt tre månader innan en lagfart registreras och kommer in till Booli. Därför kan uppgifterna komma att ändras.)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Nyheter Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56