Foto: Mostphotos

LISTA: Här är gatorna som asfalteras 2019

Huddinge kommun har beslutat vilka gator som ska asfalteras under 2019. 50 miljoner ska spenderas för att putsa upp tretton lokalgator, fyra huvudgator och en industrigata.

  • Publicerad 12:19, 25 apr 2019

Snättringe är årets prioriterade område när det kommer till asfaltering av lokalgator. Tretton lokalgator i området ska få ny asfalt under 2019.

Fyra huvudgator ska också asfalteras: Gamla Stockholmsvägen, Glömstavägen – Skarphedens väg, Ryttarvägen – Fullerstakvarnsvägen och Margaretavägen.

Arbetena ska ske från maj till november.

Prioriteringsordningen baseras på en inventering som kommunen gjorde 2014 till 2015. För att effektivisera arbetet väljer kommunen ut ett specifikt område varje år – i år alltså Snättringe.

– Det här en prioriterad fråga för oss och vi arbetar fortsatt med att förbättra i trafiktäta områden där behovet av ny gatuasfalt är som störst, säger Christian Ottosson (C), ordförande i Klimat- och stadsmiljönämnden, på kommunens hemsida.

Förra året låg asfalteringsbudgeten på 60 miljoner och i år ligger den på 50 miljoner. Förvaltningen har också en separat pott för att åtgärda mer akuta problem, till exempel potthål.

Gatorna som asfalteras 2019

Huvudgator

Gamla Stockholmsvägen
Glömstavägen – Skarphedens väg
Ryttarvägen – Fullerstakvarnsvägen
Margaretavägen

Industrigata

Hökärrsvägen

Lokalgator i Snättringe:

Agronomstigen
Allévägen
Bergmarksvägen
Brovaktarvägen
Buntmakarvägen
Byfogdevägen
Frösövägen
Förgyllarvägen
Milstensvägen
Söderåkersvägen
Teknikervägen
Utsäljeleden
Vassvägen

Visa merVisa mindre