Nu är det (snart) jul igen, både på Skansen och på andra håll i stan. Foto: Pernille Tofte

LISTA: Här är helgens hetaste tips

Veckans helgtips har ett tydligt jultema. Men här ryms även ett nytt klubbkoncept, flera utställningar, loppisar, dans och skivmässa. Valet är ditt!

  • Publicerad 08:05, 25 nov 2017

Julstämning i Jakobsberg

Julmarknad med handvävda mattor, dukar, broderier och målerier. Dessutom julpynt, loppis och servering med hembakt.

När? Lördag kl 10-14.

Var? Kvarnen på Kvarnplan 11, 2 tr, Jakobsbergs centrum.

Julmarknad på Skansen

I helgen inleds den klassiska julmarknaden på Skansen. Köp svenskt hantverk, julpyssla i pysselstugan eller besök jular från förr i hus och gårdar. Marknaden är även öppen de nästkommande tre helgerna.

Var? Skansen, Djurgårdsslätten 49-51.

När? Lördag och söndag klockan 10-16.

Julmarknad och utställning i Tensta

Livstycket fyller 25 år och firar med utställningen "Broderi möter betong" som invigs klockan 12 av Amelia Adamo. Samma dag håller Livstycket även sin årliga julmarknad.

Var? Livstycket kunskaps- och designcenter, Tenstagången 20.

När? Lördag klockan 11-15.

Vernissage på Östermalm

Galleri Helle Knudsen bjuder in till vernissage. Det som visas är en samlingsutställning med konstnärerna Kerstin Glamheden, Mikael Kihlman, Örjan Wikström och Björn Krestesen. Samtliga konstnärer närvarar på vernissagen. ​Utställningen pågår till och med den 27 januari.

Var? Galleri Helle Knudsen, Karlavägen 1.

När? Lördag klockan 11-15.

Sverigefinsk julmarknad på Kungsholmen

Sverigefinska skolan bjuder in till julmarknad. Här hittar du traditionella finska julrätter, konstföremål, julpynt, kläder, bakverk och mycket mer. Under marknaden finns det möjlighet till en fika i skolans cafeteria.

Var? Sverigefinska skolan, Fridhemsgatan 17-19.

När? Lördag klockan 11-15.

Barnens dag i Hässelby

På torget och Bibblerian i Hässelby gård firas Internationella barndagen med massa kul. Allt från dansworkshop, zumbapass och ansiktsmålning till sagostund på arabiska och målarverkstad. Hela programmet hittar du HÄR

När? Lördag klockan 11-15.

Var? Torget och Bibblerian i Hässelby gård.

Julmys i Riddersvik

Dags för årets upplaga av julmarknaden på Riddersviks gård. För barnen blir det ponnyridning, fiskdamm och ett besök från självaste tomten. Glögg, skinksmörgås och gottebord finns för den som är hungrig.

När? Lördag och söndag klockan 11-16.

Var? Riddersviks gård, Riddersviks allé 11 Hässelby.

En miljon LED-ljus i City

På lördagseftermiddagen tänds stadens julbelysning. Förutom en miljon LED-ljus på över 40 gator, platser och torg lockas det med julstämning för både stora och små med invigningstal och finstämd julsång. Läs mer på stockholmsjul.se

Var? Brunkebergstorg.

När? Lördag klockan 15-15:30.

Konstkoncept i Slakthusområdet

Tänk på döden presenterar nytt klubbkoncept. Musiken spelar en lika viktig roll som tidigare, men nu fylls dessutom väggarna med 70 verk från tre konstnärer. Läs mer här

Var? Kraken, Rökerigatan 1D

När? Lördag klockan 19-03.

Film- och skivmässa i Hägersten

På söndag väntas samlare från när och fjärran till Hägersten. På borden ryms rariteter, nytt och begagnat inom cd, vinyl och dvd samt musik- och filmmerchandise. Entré 25 kronor.

Var? Medborgarhuset i Hägersten, Riksdalervägen 2.

När? Söndag klockan 11-16.

Kvinnokraft i Årsta

Julmarknad där kvinnors hantverk och skapande står i fokus och där allt är gjort för hand. 36 olika utställare bjuder på allt från konst till leksaker till smycken, kroppsvård, choklad, barnkläder och en massa annat. Arrangeras av Handkraft Kvinnokraft.

Var? Årsta teater, Årstatorg 5.

När? Söndag klockan 11-16.

Loppis på Färgfabriken

I helgen väntar höstens andra brunchloppis i Liljeholmen. Smedjan fylls med fynd och i caféet erbjuds äggrätter, smörrebröd och en massa annat. Dessutom specialpris på cava, bloody mary och höstens äppelmust. Det är även sista chansen att se Marianne Lindberg De Geers utställning.

Var? Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1.

När? Söndag klockan 11-17.

Loppis i Skarpnäck

Säsongens sista loppis i kulturhuset går i julens tecken. Här hittar du julklapparna, julpyntet och hembakta lussebullar. Som vanligt utlovas även en vild blandning av kläder, elektronik, växter och prylar av alla slag.

Var? Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks allé 25.

När? Söndag klockan 12-15.

Julmarknad på Kattstallet

Kattstallet bjuder in till julmarknad där det finns julklappar att handla åt både tvåbenta och fyrbenta vänner. Förutom marknaden finns även café med hembakat, glögg, våfflor, lotteri och loppis.

Var? Kattstallet, Jämtlandsgatan 153B, Vällingby.

När? Söndag klockan 13-18.

Julstämning på Södermalm

Under fyra söndagar, med start nu i helgen, bjuder Tommy Körberg in till adventskonserten Stad i juleljus. Tillsammans med stor orkester och kör framför han klassiska julsånger och personliga favoriter.

Var? Göta Lejon, Götgatan 55.

När? Söndag klockan 15-16:30.

Dans som terapi på Dansmuseet

Dansterapeuter från Svenska Föreningen för Dansterapi svarar för en interaktiv föreläsning och en mini-workshop om dansterapi och dess möjligheter. Fri entré och ingen förbokning.

Var? Dansmuseet, Drottninggatan 17.

När? Söndag klockan 16-19.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.