Tips! I helgen bjuds det bland annat på kattgos och pizza på Kattstallet i Vällingby. Foto: Mikael Andersson

Lista: Här är veckans roligaste helgtips i Västerort och Järfälla

Mjao! Äntligen helg! Den här veckan kan du roa dig med allt från Funkisfestivalen till snögubbetävling och katt-klappning. Prrrrfekt!

  • Publicerad 15:33, 26 jan 2018

Obstacle Course Racing-mässa i Kallhäll

I helgen arrangeras nordens första renodlade mässa för Obstacle Course Racing, OCR, i Kallhäll. För alla som är nyfikna på hinderbanor krävs en kostnadsfri föranmälan via Extremfabrikens Facebook-sida.

När? Lördag 27 januari kl 11-17

Var? Extremfabriken, Gjutmästare Rosbergs väg 7, Kallhäll

Gå på Funkisfestivalen i Jakobsberg

Mello- eller allmänt musiksugen? Perfekt! På söndag går nämligen Järfällafinalen av Funkisfestivalen av stapeln. Elva bidrag tävlar om att gå till finalen som hålls på Cirkus i april. Gratisbiljetter till söndagens tävling går att hämta på Jakobsbergs bibliotek och fika kommer att säljas till självkostnadspris.

När? Söndag 28 januari kl 14-16 med paus

Var? Järfälla kulturscen, Mälarvägen 2, Jakobsberg

Artisterna laddade för årets Funkisfestival

Åk skidor utan snö

Ingen snö ute? Äh, vad gör väl det när Spånga IP finns? Här kan du åka skidor från morgon till kväll ändå, på fina spår.

När? Lördag 6:30 - 21 och söndag 8-22

Var? Löparbanan, Spånga IP

Vinterkul för hela familjen i Vällingby

Tävla i att göra bästa snögubben, kolla in isdansuppvisning och gör pinnbröd tillsammans med scouterna. Det händer massa skoj i Vällingby centrum på lördag. För hela programmet kolla HÄR.

När? Lördag 27 januari klockan 12-16

Var? Torget i Välling centrum

Prata franska på språkcafé i Alvik

Bonjour! Ça va? Au revoir! För dig som redan kan lite franska och vill lära dig att prata bättre bjuder Alviks bibliotek in till fika och ett tillfälle att samtala på franska. Ingen anmälan krävs.

När? Lördag 27 januari kl 11.30-12.45

Var? Alviks bibliotek, Gustavslundsvägen 26, Bromma

Lyssna på körmusik i Bromma Kyrka

"Englunds Tidig musik" heter konserten som bjuder på toner av 1400 och 1500-talskompositörerna Josquin de Prez, Orlando di Lasso och G P da Palestrina. Bland musikinstrumenten ser du gambor, nyckelharpa, luta, sinka och pommer.

När? Söndag 28 januari kl 18.00-19.30

Var? Bromma Kyrka, Stopvägen 120

Katter + pizza = sant

Sugen på pizza? Sväng förbi Kattstallet i Vällingby som kör söndagsspecial i caféet med både söta och matiga pizzor. Finns även alternativ för dig som är vegan eller glutenintolerant. Bonus: titta på gulliga katter såklart.

När? Söndag 28 januari klockan 13-18

Var? Jämtlandsgatan 153B, Vällingby

Författarsamtal om bok om Hässelby familjehotell

Gunnar Adelstam, huvudförfattare och redaktör för boken om Hässelby familjehotell, presenterar boken som är skriven av människor som vuxit upp där. Fika med dopp finns att köpa för en tjuga. Entré till museet kostar också tjugo kronor.

När? Söndag 28 januari klockan 13

Var? Riddersviksvägen 116

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kravet: Stoppa bostadsplanerna i Mariehäll

770 nya lägenheter ska klubbas imorgon När 770 nya lägenheter ska klubbas i Mariehäll blir avsaknaden av skolplatser återigen en het fråga som splittrar politikerna.tisdag 22/5 16:17

Högt söktryck – nu byggs Blackan ut

Allt fler elever ska kunna komma in på populära skolan Fler blivande gymnasieelever ska få möjlighet att komma in på sina förstahandsval. Nu byggs populära Blackebergs gymnasium ut så att ytterligare 400 elever ska få plats.tisdag 22/5 11:32