Sugen på att spisa jazz och fynda second handkläder? Foto: Mostphotos/ Ulrika Abrahamsson

Lista! Konst-ig helg i Västerort och Järfälla

Teater, vernissage och dubbelt upp med jazz. Helgen kryllar av konstupplevelser i Västerort och Järfälla.

  • Publicerad 10:10, 21 okt 2017

Arkitekt-vandring i Tensta

Arkitekten och Tenstabon Erik Stenberg har under många år specialiserat sig på miljonprogrammens historia och de prefabricerade betongpanelsystem som husen byggdes av. Följ med honom på vandring i Tensta.

När? Lördag 21 oktober, kl 14:00

Var? Tensta konsthall

Gå på vernissage i Vällingby

Vernissage för föreställningen Runt oss – Utsikt Trappan som sedan visas även nästa vecka. Konstnärerna Mariana Ekner och Bo Samuelsson har tillsammans med nyanlända svenskar fotat och ritat utifrån sina promenader där de upptäcker Stockholm.

När? Lördag 21 oktober kl 13

Var? Trappan Annexet, Vällingby.

Mys till sagostund i Äppelviken

Till Äppelvikens bokhandel kommer författaren Josefine Sundström och har högläsning ur sina egna sagor. Alla barn bjuds på bulle och saft!

När? Lördag 21 oktober kl 11

Var? Äppelvikens bokhandel

Gå på improvisationsteater i Kallhäll

Improvisationsteatergruppen Hybris framträder med sin föreställning Höstsalong. En improviserad teaterföreställning med bråddjup och glättig yta. Föreställningen rekommenderas från 11 år. Biljetter kostar 100 kronor för vuxna och 50 kronor för barn upp till 18 år.

När? Lördag 21 oktober kl 18

Var? Gamla Folkets Hus i Kallhäll

Kolla in konst i Alvik

Vernissage för utställningen ”Buenos Aires & Blackeberg” där konstnären Alcia Bremberg visar upp sina landskapstavlor. Motiv från bland annat Blackeberg. Utställningen visas fram till den 2 november.

När? Lördag 21 oktober kl 11-15

Var? Alvikstorpet – Galleraget

Jazzfestival i Jakobsberg

Festivalen invigs av kommunalråd Claes Thunblad (S) och under eftermiddagen kommer fem band att spela. Jazzbar med lättare mat och fika kommer att finnas. Entré kostar 100 kronor.

När? Lördag 21 oktober kl 13-18

Var? Jakobsbergs Folkhögskola

Svettigt danspass i Alvik

Dansa Jallabina två timmar non-stop i Alviks kulturhus. Jallabina är dansträning med toner från Mellanöstern. Kolla in eventet Jallabina day 2 för mer info och hur du köper biljetter.

När? Lördag 21 oktober kl 13-15

Var? Alviks kulturhus

Slipa på skolfranskan

Dags för franskt språkcafé på bibblan i Alvik. Slipa på fraserna över en kopp kaffe. För dig som redan kan lite franska men vill lära dig mer.

När? Lördag 21 oktober kl 11.30-12.45

Var? Alviks bibliotek, Alviks torg.

Eldig Paris-jazz på Eggeby gård

Förflytta dig till 30-talets Paris med bandet Swing Magnifique som spelar gypsy jazz. Josefin Peters står för sången. Entré, 60 kronor.

När? Söndag 22 oktober, kl 14:00

Var? Studion, Eggeby gård, Järva folkets park

Inflyttningskalas i Hässelby strand

Hässelby strand kyrka firar nyinvigningen av second handbutiken Tant Grön – med kaffe och fika. Fika lite och kika runt bland dam- och barnkläder.

När? Söndag 22 oktober kl 12

Var? Maltesholmstorget 8, Hässelby strand.

Bildkavalkad på hembygdsdräkter

Lär dig mer om hembygdsdräkter från landets olika hörn. Lieselotte Jonsson och Ingrid Stenmark berättar om dräkter, smycken och traditioner. Fika med dopp finns att köpa för 20 kronor. Entré 20 kronor.

När? Söndag 22 oktober kl 13

Var? Hässelby museum, Riddersviksvägen 116


 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Oviss framtid för nya lyxlyor på Kungsholmen

Nyheter Byggbolag i konkurs – de tar över projektet Framtiden för de planerade lyxlägenheterna vid St Eriksgatan är oviss. Byggbolaget har gått i konkurs. Nu tar fastighetsägaren över.måndag 25/6 18:31

Nytt strul på drabbade busslinjen

Nyheter Nu ändras rutten igen – här är de indragna hållplatserna Tidigare var det vägarbeten på Kungsgatan som ställde till det för stombusslinje 1. Nu gör arbeten på Tegeluddsvägen att både linje 1 och 91 får omlagda körvägar.måndag 25/6 17:05