Grillkväll. Alla tisdagkvällar mellan 18:00-21:00 är det gemensam grillkväll i Vintervikens trädgård. Foto: Ylva Bergman

LISTA: Sommarkul i veckan – varje dag

Sommarledig i Stockholm och slut på inspiration? Oroa dig inte, vi tipsar om en aktivitet för varje dag i veckan som kommer.

  • Publicerad 17:21, 8 jul 2018

9 juli: Teater om Alfons i mälarhöjden: Comedy Art Theatre gör ett gästspel på Mälarhöjdens friluftsteater. Den 9 juli är det premiär och på scen blir det en en dramatisering av tre av Gunilla Bergströms böcker om Alfons Åberg. De tre böckerna har vävts ihop till en föreställning. Föreställningen börjar klockan 14:00 och håller på i 35 minuter.

10 JULI: Gemensam grillning i Vinterviken: Vad är en sommar utan grillat? Alla tisdagkvällar mellan 18:00-21:00 är det gemensam grillkväll i Vintervikens trädgård. Allt grillbart går att köpa i kaféet och det finns en hel buffé av tillbehör för både vegetarianen, veganen och köttätaren. Under grillningen är det liveband och hela kalaset kostar 145 kronor.

11 juli: Kreativa sommardagar: Vill du komma igång och arrangera kulturevent eller bara jobba med konst, musikproduktion och instrument? Då är det kreativa Växthuset på Dörren något för dig. I växthuset finns coacher som hjälper dig med den kreativa biten och varje fredag blir det uppvisning om man vill. Tid: 12.30 - 14.00 på Svartmangatan 6, 111 29 Stockholm. Ingen anmälan krävs.

12 juli: Viking för en dag: Prova på pilbågsskytte, dragkamp, holmgång, kvarnspel och önskelabyrint på Historiska museet den 12 juli. Under en hel dag kan du prova på att vara viking för en dag och lära dig vikingatida hantverk, grädda vikingabröd och lära dig om vikingarna och deras affärer på gratis guidade visningar. Evenemanget börjar klockan 10:00 och guidade visningarna är på engelska klockan 12:00 och 13:00. Visningar på svenska är klockan 14:00 och 15:00.

13 juli: Thailand intar Kungsan: I helgen intar Thailand Kungsträdgården där den bästa maten från landet ska serveras från tio olika restauranger. Det blir uppvisningar och aktiviteter på scenen, exempelvis dansuppvisning och Thaiboxning.
Startid: 11:00.

14 juli: Lär känna kändisarna på Djurgården: Den 14 juni klockan 10:00 är det dags för vandringen Trubadurer och Brännvin på Djurgården. Under vandringen får man lära känna de människor som rört sig på ön genom århundraden, bland annat trubaduren Bellman, Ulla Winbladh, storfurstinnan Maria Pavlovna och Djurgårds-Kalle. Turen tar 1,5 timme och startar vid Visit Djurgården, Djurgårdsvägen 2.
Pris: Vuxen: 175 kronor, senior/student: 135 kronor, barn: 90 kronor.

15 juli: Salsakurs i Vasaparken: Den femtonde juli mellan 14:00 och 15:00 blir det dans i Vasaparken för hela slanten. Under en timme kan den danssugna lära sig grunderna till Salsa Cubana och Rueda de Casino. För den vana salsadansaren finns det utmaningar. Under tidens gång ökar både nivån och tempot så har man svårt att hänga med i svängarna är det en god idé att dyka upp i tid.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.