Getrud tillsammans med sin kompis Kola och Victorias son Melvin. Foto: Victoria Mårtensson Winberg

Liten get hittades på Söder – stulen från Skåne

I helgen räddades en liten get ur en stekhet bil på Södermalm. Sex dagar tidigare försvann geten som heter "GETrud" från sitt hem i Skåne.

  • Publicerad 10:55, 29 maj 2017

Det var i lördags som polisen fick larm om att en get var inlåst i en bil utanför Eriksdalsbadet. Bilen stod parkerad i solen och den lilla geten flämtade i baksätet.

Polisen plockade ut geten från fordonet och transporterade geten till Skansen för omvårdnad.

När bilder på den lille varma stackaren spreds skrek plötsligt en kvinna Skåne. Victoria Mårtensson Winberg, som driver Glada geten gårdsmejeri utanför Hässleholm, såg nämligen att det var hennes get Getrud som hittats i Skåne.

– Jag trodde inte det var sant! Var gör vår lilla get i Stockholm, säger hon till StockholmDirekt på telefon.

Tjädern Tjädrun är tillbaka: "Hon är jättekåt"

Getrud hade försvunnit från gården tidigare i veckan.

– Hon brukar alltid hoppa fram när vi kommer men på måndagskvällen såg vi inte till henne. När vi inte hittade henne på morgonen efter förstod vi att något hade hänt. Men vi trodde ju aldrig att någon hade stulit henne och kört upp till Stockholm, säger Victoria Mårtensson Winberg.

På måndagen är Getrud fortfarande kvar i huvudstaden. I väntan på att polisen fastställer att geten hör hemma i Skåne står hon och vilar upp sig på Skansen.

– Vi tar hand om geten och den mår bra här. Den kommer att vara kvar i vår karantänavdelning medan polisen reder ut det här ärendet, var geten hör hemma och vad som egentligen har hänt, säger Christina Hamnqvist, pressansvarig på Skansen.

Därför tar Farstaduvorna tuben

Victoria Mårtensson Winberg är inte orolig.

– Vi har massor med bilder på Getrud som visar att hon tillhör oss. Och mig veterligen är det inte så många som hört av sig till polisen om att de äger geten, skrattar hon.

En gång tidigare har en get försvunnit från Glada geten gårdsmejeri. Men då var det en räv som tog en nyfödd killing.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.