Inspiration. Mazen El-Sayeh, sportchef för Svensk-palestinska fotbollsföreningen, till höger, hoppas att tränare från England ska ge ny energi åt Sätras spelare och tränare. Foto: Privat

Liverpool kommer till Sätra i juli

Coacher från Liverpool International Football Academy reser runt i världen för att lära ut fotboll till barn. I juli kommer de till Sätra bollplan.

  • Publicerad 17:36, 15 jun 2017

”Laganda, hårt arbete, beslutsamhet och förmåga att övervinna alla hinder i livet och framför allt lek med värdighet och fair play.”

Så beskriver Liverpool Fotball Club själva hur det är att spela fotboll The Liverpool Way. I juli kommer 14 tränare från England till Sätra för att lära ut spelet.

Minst 70 barn från hela Sverige är anmälda till fotbollsskolan som äger rum på Sätra bollplan under tre dagar i början av juli.

– Det blir säkert mycket tuffare spel än i Sverige, säger Mazen El-Sayeh, sportchef för Svensk-palestinska fotbollsföreningen, SPFF, som ansvarar för fotbollsskolan i samarbete med Liverpool Fotball Club.

SPFF hade tänkt ha en egen fotbollsskola som förra året, men när de fick förfrågan från Liverpool var det självklart att tacka ja till det istället, berättar han.

– Jag gillar all fin fotboll, så visst gillar jag Liverpool också. Det har varit en populär klubb väldigt länge, men något stort Liverpoolfan är jag inte. Det är inget krav för att vara med.

Han hoppas att inspiration utifrån ska ge både spelare och tränare ny energi.

– Det ska bli intressant att se vad vi kan få ut av det. Jag vill se hur de jobbar med metodik och träningsövningar för att få upp tempot. Ibland krävs bara det där lilla extra för att pusha spelarna och få dem att tänka på ett annat sätt kring fotbollen. Efter vår sommarskola förra året var det fler som vågade lite mer.

Under veckan kommer en spelare att väljas ut för att åka till LFC Akademien i Liverpool och gå på fotbollsskola där.

– De kommer välja en spelare som de tycker imponerat på något sätt på träningen. Det behöver inte alltid vara den bästa fotbollsspelaren, säger Mazen El-Sayeh.

Fotbollsskola i Sätra

Fotbolllsskolan pågår mellan 3 och 5 juli på Sätra bollplan.

Detlagarna ska vara mellan 6 och 14 år.

Skolan kostar 214 pund, vilket är drygt 2 300 svenska kronor.

Anmälan görs via hemsidan www.liverpoolfotbollskola.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.