Övar. I början av nästa vecka genomför Livgardet övningar runt Bromma flygplats. Arkivbild. Foto: Linda Gren

Livgardet övar vid Bromma flygplats

Nästa vecka kommer Livgardet att ha en militärövning kring Bromma flygplats. Skottlossning med lös ammunition kommer att ske stundtals dessa dagar.

  • Publicerad 11:09, 13 maj 2020

Mellan den 18 och 20 maj kommer Livgardets militärpoliser och blivande militärpoliser att öva på och kring Bromma flygplats. Bland annat ska de öva på att söka efter personer, patrullera med hund och postering samt öva eskort.

Soldaterna kommer att ha uniform och stridsutrustning och skottlossning med lös ammunition kommer att ske stundtals mellan klockan 07.00 och 22.00. Det skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

Övar för skarpt läge

Det är en del av Livgardets slutövning som pågår mellan den 11 och 20 maj, där syftet är att öva med utrustning och system som skulle användas i ett skarpt läge om Sverige blir utsatt för ett väpnat angrepp.

Cirka 20 militära fordon kommer även att köra längs E4 tur och retur från Stockholm via Uppsala till Marma skjutfält norr om Tierp den 13 maj och tillbaka den 18 maj. Enligt trafikförordningen är det förbjudet att bryta eller på annat sätt hindra militära kolonner. Om det är möjligt att passera hela kolonnen på ett säkert sätt är det okej att göra detta.