Oacceptabelt. Om inte det riskfyllda åkandet upphör kan SL tvingas sätta in vakter. Foto: Mostphotos

Livsfarlig lek: Unga åker mellan vagnarna på tvärbanan

Ungdomar i Hammarby Sjöstad har flera gånger den senaste veckan ägnat sig åt farliga aktiviteter på tvärbanan.

  • Publicerad 19:02, 31 okt 2017

Vid ett par tillfällen den senaste veckan har SL:s förare rapporterat om att ungdomar åker mellan vagnarna på tvärbanan i Hammarby Sjöstad. SL:s presskommunikatör Claes Keisu kallar beteendet "helt oacceptabelt."

– Det har hänt mellan hållplatserna Luma och Mårtensdal och det är inte första gången. I februari handlade det om en handfull gånger och då behövde vi till och med sätta ut vakter för att hålla koll.

I söndags kväll såg en kvinna hur två tonårskillar, som hon tror klivit på tåget vid Luma, hoppade av tvärbanan i kurvan vid Sickla udde efter att ha åkt mellan vagnarna. Pojkarna sprang ut framför hennes bil och när den ena passerade vevade hon snabbt ned rutan och lyckades få en pratstund.

– Det är oerhört viktigt att vi vuxna visar civilkurage och förklarar allvaret i det som de håller på med. Vi måste sätta ned foten och agera när vi ser sådant här, säger kvinnan som vill vara anonym.

Resenärer kan åka hela vägen fram

I dag finns inga vakter utposterade, men det kan bli aktuellt om det riskfyllda åkandet inte upphör säger Claes Keisu.

– Om det händer vid fler tillfällen kommer vi att överväga att placera ut vakter.

Senast det förekom att ungdomar åkte mellan tvärbanans vagnar kontaktades skolorna i området. SL mötte sedan upp elever för att informera om vilka risker beteendet medför.

– Men nu är det nya elever och det kan vara dags att köra ett varv till. Det här får absolut inte förekomma.

Snart slutåkt med SL-kortet på Sjöstadsfärjan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.