LIVSTID. Den man som greps fyra dagar efter dubbelmordet i Kista den 8 mars har dömts till livstids fängelse. Foto: Läsarbild

Livstid för dubbelmordet i Kista

Den 30-årige man som har suttit häktad för dubbelmordet i Kista döms till livstids fängelse. Beskedet från Solna tingsrätt kom på tisdagen. Det handlade om en ”kallblodig avrättning” står det i domen.

  • Publicerad 11:02, 8 nov 2017

Det var den 8 mars i år, som två män, 26 och 20 år gamla, sköts till döds i en bil i Kista. De två männen träffades med tre skott var i huvudet och dog omedelbart. Flera vittnen såg 30-åringen fly från platsen.

I domen framgår inte vad som var motivet bakom handlingen, skriver DN. Ändå döms mannen till livstids fängelse. Beslutet motiveras med att det inte har funnits några andra personer på plats i bilen, och tingsrätten tror inte heller på mannens förklaring om att det har ”kommit in en annan person i bilen och avlossat skotten”.

Fyra dagar efter morden, greps 30-åringen i Danmark, Har har suttit häktad sedan dess och har hela tiden nekat till brottet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.