OKLART. Varför trafiken stoppades under morgonen vill inte polisen gå in på närmare. Foto: Mostphotos

Locket på om totalstoppet i tågtrafiken

Det är locket på från polisen efter det fyra timmar långa tågstoppet. Att det endast handlar om personer på spåren ses inte som troligt.

  • Publicerad 12:39, 3 jan 2018

Polisen stoppade fjärr- och pendeltågstrafiken förbi Södra station i omkring fyra timmar under onsdagsmorgonen.

Som skäl uppgavs att personer skulle ha setts på spårområdet. Men det är troligtvis inte den hela sanningen.

Att personer befinner sig på spårområdet är en av de vanligaste orsakerna till att trafiken stoppas och att det blir förseningar.

– Men det brukar ta kortare tid än så här. Det måste har varit någonting annat också, men vi har inte fått någon annan information och det enda vi kan göra är att rätta oss efter polisen. När de säger att trafiken ska stoppas så gör vi det, säger Jesper Pettersson vid SL:s pressjour.

Samma sak säger tågförare som StockholmDirekt talar med.

– En vanlig spårspringning tar en halvtimme, sen kan man köra igen. Det här var något helt annat, säger en lokförare i Södertälje.

Händelsen rubriceras som förberedelse till sabotage. Och att bombgruppen fanns på plats och deltog i sökandet vid Södra station är helt i sin ordning, enligt polisen.

– När vi genomför sökanden av den här typen använder vi ibland tekniker av olika slag. I det här fallet var det bombtekniker, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Hon vill dock inte ge några detaljer kring varför.

– Vi söker efter personer av flera olika anledningar.

Hur vanligt är det att tågtrafiken stoppas i fyra timmar på grund av folk på spåren?

– Inte vanligt, säger Jesper Pettersson från SL.

– Allt är en bedömning från fall till fall. Här har vi sökt igenom utrymmena och det tog den här tiden, säger Towe Hägg.

Varken personer eller föremål hittades under sökandet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

15-årige Einar femma på EM

Sport 15-årige Einar Lindberg från Väsby fortsätter att visa framfötterna med sin BMX-cykel. Nu senast grejade han en femteplats på EM i sin åldersklass.torsdag 19/7 17:33

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26