Löftet: Karlberg ska inte bli en spökstation

Om drygt ett år stänger Karlbergs station och Citybanans "Station Odenplan" tas i bruk. Men än är det inte bestämt vad som ska hända med stationsbyggnaden från 1932.

  • Publicerad 15:53, 29 mar 2016

Antingen blir Karlbergs station kvar för regionaltågstrafiken eller så jämnas den med marken. Nu pågår en utredning som ska vara klar i höst.

– Vi tittar på resandeunderlag och om vilket intresse det finns från järnvägsföretagen. Är det inte tillräckligt så är det en rivning av stationen som är alternativet, säger Anders Block, utredningschef på Trafikverket.

Han berättar att oavsett vad som händer med stationen så kommer marken förbli järnvägsmark, det vill säga: den kommer att användas av Trafikverket.

– Rivs stationen så kommer vi förmodligen bygga ut med fler spår där plattformen står idag, säger Anders Block.

Löftet: ingen spökstation

I juli 2017 stängs stationen och Trafikverket räknar med en "mellanperiod" då den kommer att vara stängd innan den eventuellt rivs. Men att Karlberg förblir en så kallad spökstation är inte ett alternativ, enligt Anders Block.

Vasastadsbon Sara Andersson pendlar till jobbet i Solna och känner inte till att Karlbergs station stänger om drygt ett år. Men hon berörs inte nämnvärt.

– Jag bor vid Norra Stationsgatan och har fem minuter hit och tio minuter till Odenplan. Och så går det bussar. Så det blir inte så stor skillnad, säger Sara Andersson.

LÄS ÄVEN

Karlbergs station lämnas åt sitt öde

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Stor rivning föreslås i City

Nyheter Nu avgörs striden om omstridda bygget Trots kritik från länsstyrelsen. Nu ska staden klubba planerna på att riva Passagenhusen i City och bygga ett nytt niovåningshus.onsdag 21/11 7:00

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00