Visning. Andreas Carlsson är nöjd med biosäsongen. Foto: Jonas Månsson

Lokala biosäsongen visar på 26-procentig ökning

Publikrekord och fler visade filmer. Det visade siffrorna när Ekerö bio stängde för säsongen. – Det är vi nöjda med själva. Vi har jobbat på hårt, säger Andreas Carlsson på Ekerö bio.

  • Publicerad 14:40, 18 apr 2018

Fler har fått upp ögonen för vilken bra biograf vi har på Ekerö.

Säsongen bjöd på flera rekord för Ekerö bio. Det var både fler filmer som visades och mer folk som kom och såg dem. Störst publik drog ”Solsidan” och ”Paddington 2”.

– Nära 3 900 personer besökte bion förra säsongen. Och det har vi inte varit med om tidigare, säger Andreas Carlsson, ordförande för Mälarö Kino, som driver Ekerö bio.

Det är ungefär 800 personer fler än säsongen innan, alltså en 26-procentig ökning. Ett resultat av bra marknadsföring, tror Andreas Carlsson.

– Fler har fått upp ögonen för vilken bra biograf vi har på Ekerö. Vi bygger upp vår besöksskara och många tycker att det är bekvämt att ha nära hit och nära hem efteråt. Det är ju skönt när man bor en bit från stan, säger han.

Totalt visades 54 olika filmer vid 95 föreställningar från september 2017 till förra söndagen, då säsongen avslutades med en visning av Oscarvinnaren ”En fantastisk kvinna”.

– Vi har visat fler vinnare denna säsong. Och så har vi väldigt bred repertoar. Hela skalan från de smala till de väldigt populära. Det finns någonting för alla, säger Andreas Carlsson.

Vad som väntar inför hösten vet Andreas Carlsson ännu inte. Han vill visa så aktuella filmer som möjligt och alla premiärdatum är ännu inte satta.

Klart är dock att Mamma Mia 2 har premiär i juli, mitt under Ekerö bios sommaruppehåll.

– Vi får kanske till en visning av den ändå. Vi kan tänka oss att bryta sommaruppehållet, om vi får feeling och rätt film kommer, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Socialchefen om krisen på Lugnet: "Vi ser allvarligt på läget"

Nyheter Lugnet. Nu vill föreningen att kommunen tar över LSS-boendet på Munsö Om LSS-boendet Lugnet på Munsö måste stänga vid årsskiftet kan Ekerö kommun få problem. Föreningen vill nu att kommunen tar över verksamheten.fredag 19/10 14:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter