Lokala butiken i Hagsätra tidigt ute med att sälja kantstött mat

I över 25 år har den lokala butiken vid t-banan försett Hagsätraborna med färsk frukt, och det mesta säljs, även när det börjat bli lite kantstött.

  • Publicerad 10:53, 29 jan 2019

Det här med att sälja ut frukt och grönt som börjar bli lite fläckiga till ett lägre pris, som de stora matkedjorna ganska nyligen börjat med, är inget nytt i Hagsätra. Där har Hagis handel, som ligger precis vid t-banan i Hagsätra, packat påsar och sålt till rabatterat pris i många år.  

Bra till matlagning 

Korgarna i butiken är överfulla med frukt och grönsaker, massa olika sorter, och i lådor på golvet ligger färdigpackade plastpåsar med sådant som blivit lite kantstött. Färska champinjoner, paprikor, bananer och clementiner för nästan halva priset.

– Det är inte dåligt alls, men det börjar bli lite mjukt och funkar bra att användas i matlagning, säger Salman Haydari, som jobbar i butiken.

Funnits i 25 år

Hagis handel, som även säljer sötsaker och annat smått från olika delar av världen, har funnits, och drivits av samma ägare, i 25 år.

– Vi säljer bra av allting men så här års är det lite långsammare. Det är mer att göra på sommaren, säger Salman.

En populär avdelning är disken där de säljer sin baklava (bakverk från Mellanöstern). De kommer på plåtar varje morgon från ett bageri i stan.

– När de kommer är de varma, då är dom godast!   

Nu enkelriktas cykelbanorna på Liljeholmsbron

Nyheter Ska breddas när bron renoveras i framtiden Från och med idag, 19 augusti, är cykelbanorna på Liljeholmsbron enkelriktade.måndag 19/8 15:07

Så ska GT Söder hantera flytten

Nyheter Tränaren: "Kan inte klaga" Snart drar handbollssäsongen igång. För GT Söder innebär detta att hemmamatcherna framöver kommer att spelas i Eriksdalshallen. Men laget kommer få träna i både den nya hallen och den gamla,...måndag 19/8 14:17