Lokala butiken i Hagsätra tidigt ute med att sälja kantstött mat

I över 25 år har den lokala butiken vid t-banan försett Hagsätraborna med färsk frukt, och det mesta säljs, även när det börjat bli lite kantstött.

  • Publicerad 10:53, 29 jan 2019

Det här med att sälja ut frukt och grönt som börjar bli lite fläckiga till ett lägre pris, som de stora matkedjorna ganska nyligen börjat med, är inget nytt i Hagsätra. Där har Hagis handel, som ligger precis vid t-banan i Hagsätra, packat påsar och sålt till rabatterat pris i många år.  

Bra till matlagning 

Korgarna i butiken är överfulla med frukt och grönsaker, massa olika sorter, och i lådor på golvet ligger färdigpackade plastpåsar med sådant som blivit lite kantstött. Färska champinjoner, paprikor, bananer och clementiner för nästan halva priset.

– Det är inte dåligt alls, men det börjar bli lite mjukt och funkar bra att användas i matlagning, säger Salman Haydari, som jobbar i butiken.

Funnits i 25 år

Hagis handel, som även säljer sötsaker och annat smått från olika delar av världen, har funnits, och drivits av samma ägare, i 25 år.

– Vi säljer bra av allting men så här års är det lite långsammare. Det är mer att göra på sommaren, säger Salman.

En populär avdelning är disken där de säljer sin baklava (bakverk från Mellanöstern). De kommer på plåtar varje morgon från ett bageri i stan.

– När de kommer är de varma, då är dom godast!   

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Ny scen för konst och teater i Farsta

Nyheter Gamla idrottssalen i Telestaden byggs om Farsta ska få en egen konst- och teaterscen, 650 kvadratmeter stor för olika konstformer. Lokalen är en ombyggd gympasal i Telestaden.onsdag 20/2 19:30