Köp och sälj. Megaloppisen i Paushuset i helgen är inställd. Foto: Privat

Lokala evenemangen skjuts fram efter regeringens beslut

Megaloppisen i Paushuset och Enköpingsmässan skjuts fram som en följd av regeringens förbud mot allmänna sammankomster. – En självklarhet för oss att följa rekommendationerna, säger Petri Suomela, mässgeneral för Enköpingsmässan.

  • Publicerad 10:23, 12 mar 2020

Regeringen beslutade den 11 mars om en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare.

I helgen skulle den andra Megaloppisen i ordningen att ha arrangerats i Paushuset i Enköping. Så kommer det inte att bli. Under torsdagsförmiddagen meddelade Maja Andersson,

marknadsansvarig för Paus Galleria, att evenemanget ställs in.

– Med anledning av regeringens besked igår kväll har vi som ansvariga för fastigheten beslutat att ställa in loppisen. Vi kan inte garantera att hindra smittspridningen och inte heller att hålla begränsningen av 500 personer. Därmed beslutar vi att ställa in, skriver Maja på Facebook.

My Langneström, arrangör för megaloppisen, meddelar dock att evenemanget kommer att bli av, men inte i helgen som det var tänkt.

– Vi håller på att arbeta fram en lösning/förslag, man får självklart pengarna tillbaka om man vill och om man har en bekräftad bokning. Det kan även vara ett bra alternativ att få ha sin avgift innestående till nästa tillfälle om man vill. Det kommer att bli loppis, frågan är bara när, skriver My.

Enköpingsmässan skjuts fram

Även Enköpingsmässan, som skulle ha arrangerats helgen den 17-18 april och skjuts på framtiden.

– Vi har en längre tid följt Folkhälsomyndighetens information om vad som rekommenderas och det är naturligtvis en självklarhet för oss att följa deras rekommendationer. Vi jobbar just nu med att hitta ett nytt datum för Enköpingsmässan 2020 och ber att få återkomma med detta inom 24 timmar, säger Petri Suomela, mässgeneral för Enköpingsmässan och tillägger:

– Vår ambition är att flytta mässan till hösten.

Guldliljan: "Följer händelseutvecklingen noga"

Företagargalan Guldliljan som skulle ha arrangeras den 28 april i Idrottshuset, skjuts fram en dryg månad.

– Vi har tagit en enhälligt beslut att flytta fram galan till den 30 maj. Det är ett tråkigt beslut, men det här är den rätta vägen att gå, säger Tobias Gustafsson, projektledare för Guldliljan och tillägger:

– Vi ser regerings beslut om förbud för offentliga tillställningar över 500 personer som en rekommendation för att inte vistas i stora folkmassor. Vi hade blivit 430 personer på galan, en stor samling människor, så vi bestämde oss för att flytta fram datumet.

Tekniska problem – Vårdguidens provsvarstjänst ligger nere

Nyheter Tekniska problem gör att invånare i Region Uppsala för närvarande inte kan ta del av sina provsvar via e-tjänsten Journalen på 1177 Vårdguiden. Felet som är nationellt har pågått sedan i tisdags. –...torsdag 6/8 14:55

Satir i bygdegården

Nyheter Vandringsutställningen ”Vässa pennan” är på turné genom Sverige. I veckan stannar den till på Österundagården utanför Enköping.onsdag 5/8 9:01