Resa. Kimmo Asikainen driver resebyrån Polyresor i Enköping. Foto: Privat

Lokala resebyrån: "Jag har världens bästa kunder"

UD:s avrådan från icke nödvändiga utlandsresor är ett hårt slag mot resenäringen. Kimmo Asikainen, på Polyresor, säger sig ha klarat sig hyggligt på grund av sina förstående kunder. – Jag är väldigt lyckligt lottad som har fantastiska kunder, säger han.

  • Publicerad 12:18, 17 mar 2020

Coronavirusets framfart och allt tuffare rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Utrikesdepartementet drabbar många småföretagare hårt. Förra lördagen gick UD ut och avrådde från alla resor utanför Sveriges gränser. För den lokala egenföretagaren Kimmo Asikainen, som driver Polyresor med kontor på Kyrkogatan, slog nyheten ner som en bomb.

– UD:s avrådan var verkligen en smäll. Det gick en sms-kedja bland de privatbokare som jag känner i landet. Många har drabbats hårt. Jag är glad att jag är helt ensam och att jag har snälla resenärer, säger Kimmo Asikainen som vill rikta ett stort tack till sina kunder som han menar är mycket förstående.

– Jag är väldigt lyckligt lottad som har fantastiska kunder. Det är några grupper som avbokat sina resor, men till 90 procent har mina kunder valt att omboka sin resa, säger han och konstaterar:

– Hade inte mina kunder varit otroliga och valt att i hög grad omboka sina resor istället för att avboka, så hade det blivit tufft.

"Kan prata med mig"

Kimmo menar också att många Enköpingsbor är glada över att de bokat sin resa lokalt.

– Nu kan de komma in på kontoret och prata med mig. Det är värre för dem som bokat på någon sida på nätet, säger han.

UD:s avrådan

"Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder. Beslut om avrådan togs 14 mars 2020. Avrådan gäller till och med 14 april, varefter en ny bedömning kommer att göras."

Källa: UD.se

Tekniska problem – Vårdguidens provsvarstjänst ligger nere

Nyheter Tekniska problem gör att invånare i Region Uppsala för närvarande inte kan ta del av sina provsvar via e-tjänsten Journalen på 1177 Vårdguiden. Felet som är nationellt har pågått sedan i tisdags. –...torsdag 6/8 14:55

Satir i bygdegården

Nyheter Vandringsutställningen ”Vässa pennan” är på turné genom Sverige. I veckan stannar den till på Österundagården utanför Enköping.onsdag 5/8 9:01