RÄDDARE. Lokala Stödebor räddade dagen för Sörgardt och VIK. Bussen är inte den Väsby åkte i. Foto: Mostphotos/Johan Borehed (collage)

Lokala Stöde-hjältar räddade dagen för Väsby IK

Det var nära att Väsby skulle få klara sig utan lagets kanske två hetaste spelare i Östersund då två hockeybagar föll ur spelarbussen. Men lokala hjältar i Medelpad räddade dagen för VIK.

  • Publicerad 21:30, 27 jan 2019


Det var ytterst nära att Väsby skulle ha fått spela söndagens match mot Östersund utan Rasmus Sörgardt och Pontus Karlsson. Två spelare som visat storform på sistone.

Någonstans kring Stöde, fyra mil väst om Sundsvall, ramlade nämligen lagets medhavda matlådor samt Rasmus och Pontus hockeytrunkar, med all deras utrustning, ur bussens släp till vägkanten.

Detta utan att någon i Väsbylägret märkte det.

En boende agerade


Den sanna hjälten – en boende i trakten – observerade detta, lyfte spelartrunkarna in i sin bil och lämnade bagarna till den lokala ICA-butiken. En i personalen gjorde då en detektivarbete och lyckades luska ut att dessa tillhörde Väsby IK. Därpå fixade hon så att en åt person åkte drygt 40 kilometer, enkel väg, för att lämna spelarutrustningen tillbaka till de rättmätiga ägarna.

Det är tryggt att resa i Norrland. Minst tre lokala Stödebor räddade dagen.

TEXTEN ÄR UPPDATERAD 09.10.

Fler nyheter i Vi i Väsby

"Det är lite som julafton när Donald är här"

Sport Väsbyklubb fick finbesök från Hongkong Vissa helger får man bara inte missa. Nyligen kom stormästaren Donald Mak på besök till den lokala kung fu-klubben för ett efterlängtat seminarium i Väsby.måndag 22/4 13:00

Jonna från Väsby svensk mästare i vård och omsorg

Nyheter I augusti tävlar hon i yrkes-VM i Ryssland Hon är bara 21 år men redan svensk mästare i vård och omsorg. I augusti åker undersköterskan Jonna Mjörnell från Väsby till Ryssland för att tävla i yrkes-VM.lördag 20/4 13:15