RÄDDARE. Lokala Stödebor räddade dagen för Sörgardt och VIK. Bussen är inte den Väsby åkte i. Foto: Mostphotos/Johan Borehed (collage)

Lokala Stöde-hjältar räddade dagen för Väsby IK

Det var nära att Väsby skulle få klara sig utan lagets kanske två hetaste spelare i Östersund då två hockeybagar föll ur spelarbussen. Men lokala hjältar i Medelpad räddade dagen för VIK.

  • Publicerad 21:30, 27 jan 2019


Det var ytterst nära att Väsby skulle ha fått spela söndagens match mot Östersund utan Rasmus Sörgardt och Pontus Karlsson. Två spelare som visat storform på sistone.

Någonstans kring Stöde, fyra mil väst om Sundsvall, ramlade nämligen lagets medhavda matlådor samt Rasmus och Pontus hockeytrunkar, med all deras utrustning, ur bussens släp till vägkanten.

Detta utan att någon i Väsbylägret märkte det.

En boende agerade


Den sanna hjälten – en boende i trakten – observerade detta, lyfte spelartrunkarna in i sin bil och lämnade bagarna till den lokala ICA-butiken. En i personalen gjorde då en detektivarbete och lyckades luska ut att dessa tillhörde Väsby IK. Därpå fixade hon så att en åt person åkte drygt 40 kilometer, enkel väg, för att lämna spelarutrustningen tillbaka till de rättmätiga ägarna.

Det är tryggt att resa i Norrland. Minst tre lokala Stödebor räddade dagen.

TEXTEN ÄR UPPDATERAD 09.10.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsby besegrade Köping och slutade sexa i norra allettan

Sport I morgon väljer lagledningen motstånd i playoff 1 Sveriges alla division 1-serier är färdigspelade och med det inleds en svärm med playoff-matcher som ska leda fram till en slutlig kvalserie. Med kvällens 5–1-seger över Köping ska Väsby, som femma i...onsdag 20/2 23:10

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Här hålls Sveriges största kaninutställning

Nyheter ✓Årets kanin-SM hålls i Upplands Väsby ✓ 1 500 kaniner på plats För hundra år sedan var kaninen mest en måltid på tallriken. I dag är det ulliga pälsdjuret ett populärt sällskapsdjur. Nästa helg intar 1 500 raskaniner Bredden i Sveriges största kaninutställning.tisdag 19/2 14:06