Inte förtjust. Liberalen Jonlund tycker att matförsäljarna kan hitta en bättre plats att stå. Foto: Beata Lundström/Christoffer Röstlund Jonsson

Lokala toppen vill flytta Rålis foodtrucks – igen

Inte lysande. Så säger Kungsholmens politiske topp Rasmus Jonlund (L) om den nya muren av foodtrucks i Rålambshovsparken. Han föreslår istället att man låter matbilarna ta över p-platser.

  • Publicerad 15:23, 24 jun 2019

Blockerad utsikt, buller och avgaser: förra veckan berättade vi att foodtrucksens nya placering skapar irritation. De står längs Smedsuddsvägen inne i parken, vilket bildar en mur som stänger ute all sikt över Riddarfjärden. Det här gillar inte de medborgare som vill nyttja Rålis för slappt sommarhäng i solen.

Rasmus Jonlund (L), ordförande i den lokala politiska nämnden, har full förståelse för det här. När Kungsholmens stadsdelsnämnd i förväg tillfrågades av trafikkontoret vad de tycker om placeringen, säger han att de svarade att "det inte är lysande". Men nu blev det så ändå.

Nya foodtruck-kritiken i Rålis: stör utsikten

– Vi ser positivt på foodtrucks men att de står där är inte optimalt. Det är irriterande och jobbigt. Förutom att utsikten förstörs så tänker jag på avgaserna, säger Liberalernas Rasmus Jonlund.

Han ser helst att staden fixar en fast elförsörjning som bilarna kan plugga in sig i, så att varje fordon inte måste hållas igång med var sitt dieselaggregat. Och att de istället för att stå längs Smedsuddsvägen kan få ta parkeringsplatser i anspråk.

– Jag ska prata med mina kollegor och försöka lyfta frågan igen med trafikkontoret, för att se om det inte går att hitta en vettigare lösning. Foodtrucks ska inte förbjudas i parken men det måste gå att hitta en bättre plats.

Ny regel ska flytta foodtrucks från cykelbanan