Letar. Ikea letar fortfarande lokaler i centrala Stockholm. Foto: Mostphotos

Lokalbrist bromsar nytt Ikea i City

Ikea vill fortfarande öppna ett nytt centralt varuhus i Stockholm men det ser ut att dröja.

  • Publicerad 15:32, 11 jul 2019

Det var förra året som det basunerades ut att Ikea letar lokaler för ett nytt varuhus i centrala Stockholm sedan de drog sig ur planerna vid Slakthusområdet.

Ikea letar butikslokal i centrala Stockholm

Planen är ett varuhus på omkring 5 000 kvadratmeter och nyligen öppnade man just ett sådant i centrala Paris och utan parkeringsplatser, rapporterar Fastighetsnytt.

Planerna för Stockholm står kvar, men går trögt på grund av lokalbristen.

– Det finns väldigt få tomma ytor på över 5 000 kvadratmeter i Stockholms innerstad. Det är svårt att hitta större ytor, men vi letar hela tiden. Ju förr vi löser problemet desto bättre, för centrala lägen känns helt rätt just nu, säger Freddy Johansson, strategic initiative leader på Ikea Stockholm, till Fastighetsnytt som också uppger att de helst vill bygga och äga lokalen själva men hyr när det inte är möjligt.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/ikea-oppnar-ny-tillfallig-butik-i-city/repsbf!6VjxyuiGt2nAu5qXXohjw/

Ikea har redan testat på livet i city genom olika mindre tillfälliga konceptbutiker de senaste åren. Men när ett liknande koncept som i Paris kan bli verklighet i Stockholm vet Freddy Johansson inte i dagsläget, men de "utforskar möjligheterna" just nu.

– Vi vet redan nu att konsumenterna uppskattar vår närvaro i innerstaden. De vill ha det så och därför lyssnar vi på dem, säger Freddy Johansson till Fastighetsnytt.