SKA RIVAS. Trots att Assurföreningen skulle ha flyttat redan i september är den fortfarande kvar i lokalen på Stökhagsvägen. Innan årsskiftet ska huset vara rivet. Foto: Claudio Britos

Lokallösning dröjer för Assurföreningen

Kontraktet har varit uppsagt sedan länge men fortfarande har Assurföreningen inte flyttat från lokalerna i Fittja. Innan årsskiftet vill kommunen riva huset.

  • Publicerad 12:20, 20 nov 2019

Redan i september var det sagt att de skulle flytta för att deras gamla lokal ska rivas. Men Assurföreningen, en förening för assyrier som funnits i Fittja sedan slutet på 1970-talet, är fortfarande kvar i sin lokal på Stökhagsvägen.

– Den gamla baracken på Fittjaskolans parkering ska bort. Det har länge funnits klagomål kring att den är i dåligt skick och ger ett förslummat intryck. Tekniska förvaltningen har planerat att riva baracken före årsskiftet, säger Annelie Svanold, markprojektledare på Botkyrka kommun.

Assurföreningen har blivit erbjuden att flytta in i förskolan Tallens gamla lokaler i Fittja, men föreningen har ännu inte skrivit på hyreskontraktet.

Anledningen att det dröjt är att det ännu inte är klart om det ska vara tekniska förvaltningen eller kultur- och fritid som hyr ut lokalen. Dessutom har kommunen och föreningen ännu inte enats om hyran.

– Om de inte kan betala hela hyran så är frågan vilken förvaltning den kostnaden ska falla på. Men jag hoppas vi kan få ordning på det snart. Lokalen står ju tom så det finns inga hinder på det sättet, säger Ronald Berg, fastighetsförvaltare på Botkyrka kommun.

Planen nu är att byggnaden ska delas upp och att Assurföreningen får hyra de kvadratmetrarna de har råd med.

Huset på Stökhagsvägen var en tillfällig lösning redan när den byggdes för dryga tio år sedan. Marken ska nu återställas för att ge parkeringsplatser till Fittjaskolan.

– Vi har med bidrag från Boverket just rustat upp delar av skolgården och nu ska även parkeringen och entrén till Fittjaskolan få ett lyft säger Annelie Svanold.
 

Riksförbund polisanmäls för stulen bokföring

Lokallösning dröjer för Assurföreningen