Branden. En cointainer som brann på en tomt till en privat fastighet.

Lokalpolisen om containerbränderna i Danderyd

Danderyd har under den senaste halvåret drabbats av ett flertal anlagda småbränder. Men nu ser lokalpolisen Alexander Antonian en vändning.

  • Publicerad 13:47, 22 dec 2017

Under de senaste halvåret har det varit ett flertal containerbränder i Danderyds kommun. Under gårdagen brann det i ännu en container på Sveavägen i Djursholm. Men enligt kommunpolisen Alexander Antonian var branden inte anlagd.

– Tolkningen som vi har gjort är att branden inte är kopplad till ofog gjort av barn och ungdomar. Troligtvis uppstod branden på grund av oaktsamhet då någon ska ha slängt något som har förorsakat brand i containern, säger han.

Däremot har de tidigare containerbränderna och soptunnebränderna med största sannolikhet varit vållade av barn och ungdomar enligt Alexander Antonian.

– Vi har inga misstänkta, men vi tror att det är barn och ungdomar som ligger bakom de tidigare bränderna, säger Alexander Antonian.

Men Alexander Antonian menar att det är svåra fall att utreda.

– Oftast fattas vittnen och vi kommer till platsen först när räddningsarbetet är över. Då är det försent, och man tar aldrig någon på bar gärning, säger han.

Under ett tillfälle i höst ska två vakter ha observerat två ungdomar som betett sig misstänkt.

– Vi följde efter ungdomarna och identifierade dem, och då upphörde plötslig bränderna, säger Alexander Antonian.

Han tillägger:

– Och inbrotten i Danderyd börjar gå ner dem också, det är generellt väldigt lugnt i Danderyd. Det känns skönt.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Osäker framtid för gratis simskola i Vallentuna

Nyheter Under hösten 2018 har Vallentunas sexåringar fått gratis simundervisning vid fyra tillfällen. I januari avslutas satsningen, men eleverna hade kunnat få fler träningstillfällen om inte simhallen...torsdag 17/1 16:48

Nu kan du åka skridskor på Rönningesjön

Nyheter Kommunen uppmanar till försiktighet Temperaturen har nått minusgrader och äntligen har en av sjöarna i Täby plogats av kommunen. Nu är det bara för skridskosugna att snöra på sig grillorna.torsdag 17/1 16:28