"Vi ser allvarligt på det här", säger polisen om händelsen som inträffade förra veckan utanför Åkermyntan centrum. Bilden är en genrebild. Foto: Mikael Andersson

Lokalpolitiker utsatta för stenkastning i Hässelby

För en dryg vecka sedan utsattes två lokalpoliker i Hässelby-Vällingby för stenkastning och verbala kränkningar av ett tiotal unga vuxna utanför Åkermyntan. "Vi ser allvarligt på det här", säger polisen.

  • Publicerad 12:28, 18 maj 2018

Det var en kväll förra veckan som två lokalpolitiker i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd hamnade i en verbal diskussion med ett tiotal unga vuxna, omkring 16 till 20 år gamla. Det skedde utanför Åkermyntan centrum i Hässelby villastad.

– Det har sedan eskalerat och de unga vuxna har skrikit glåpord åt politikerna och sedan har det uppstått någon form av stenkastning, säger Niklas Stefansson, gruppchef på Vällingbypolisen.

Hög prioritet

Händelsen rubriceras som ofredande, försök till misshandel och misshandel. Ingen av politikerna skadades allvarligt fysiskt.

– Det råder ingen tvekan om att de har blivit utsatta för att de är politiker. Vi ser allvarligt på det och det prioriteras högt i vår verksamhet, säger Niklas Stefansson.

I nuläget finns inga misstänkta gripna för händelsen. Polisen jobbar nu med att hålla förhör och hämta in material från övervakningskameror för att försöka identifiera några misstänkta.

StockholmDirekt har varit i kontakt med en av lokalpolitikerna som inte vill uttala sig om händelsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Klart: Så fördelas stadsdelarna mellan de grönblåa

Nyheter Vi listar alla 14 stadsdelar Nu har partierna i den grönblå majoriteten fördelat stadsdelsmakten. Se vilket parti som ska styra din stadsdel.måndag 12/11 16:29

Se bilderna: Brommavilla säljs – med vardagsstök

Nyheter "En motreaktion mot det generiska" Kontrast till ljust och fräscht? En 60-talsvilla i Bromma ligger ute till försäljning – utan allt vad homestyling innebär. I stället ligger fokus på de människor som fått ihop sin vardag i huset.måndag 12/11 16:19