"Vi ser allvarligt på det här", säger polisen om händelsen som inträffade förra veckan utanför Åkermyntan centrum. Bilden är en genrebild. Foto: Mikael Andersson

Lokalpolitiker utsatta för stenkastning i Hässelby

För en dryg vecka sedan utsattes två lokalpoliker i Hässelby-Vällingby för stenkastning och verbala kränkningar av ett tiotal unga vuxna utanför Åkermyntan. "Vi ser allvarligt på det här", säger polisen.

  • Publicerad 12:28, 18 maj 2018

Det var en kväll förra veckan som två lokalpolitiker i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd hamnade i en verbal diskussion med ett tiotal unga vuxna, omkring 16 till 20 år gamla. Det skedde utanför Åkermyntan centrum i Hässelby villastad.

– Det har sedan eskalerat och de unga vuxna har skrikit glåpord åt politikerna och sedan har det uppstått någon form av stenkastning, säger Niklas Stefansson, gruppchef på Vällingbypolisen.

Hög prioritet

Händelsen rubriceras som ofredande, försök till misshandel och misshandel. Ingen av politikerna skadades allvarligt fysiskt.

– Det råder ingen tvekan om att de har blivit utsatta för att de är politiker. Vi ser allvarligt på det och det prioriteras högt i vår verksamhet, säger Niklas Stefansson.

I nuläget finns inga misstänkta gripna för händelsen. Polisen jobbar nu med att hålla förhör och hämta in material från övervakningskameror för att försöka identifiera några misstänkta.

StockholmDirekt har varit i kontakt med en av lokalpolitikerna som inte vill uttala sig om händelsen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Klart: Så blir årets Järvavecka

Nyheter ✓Alla partiledare klara ✓Rekordmånga företag och myndigheter ✓Kortas ner till fem dagar Nu närmar sig årets politikervecka på Spånga IP! Det är tredje året som Järvaveckan anordnas och som partiledarna håller tal i Järva. I år är intresset från företag och myndigheter rekordhögt,...måndag 25/3 16:55

Trafikverket: Tunnelbygge för Förbifarten försenas

Nyheter ✓Hävt kontrakt med entreprenör försenar arbetet ✓Ny entreprenör väntas bli dyrare Den 11 mars bestämde sig Trafikverket för att häva kontraktet med en av entreprenörerna som bygger Förbifart Stockholms del genom Lovön. Nu väntas projektet försenas.måndag 25/3 10:42