"Vi ser allvarligt på det här", säger polisen om händelsen som inträffade förra veckan utanför Åkermyntan centrum. Bilden är en genrebild. Foto: Mikael Andersson

Lokalpolitiker utsatta för stenkastning i Hässelby

För en dryg vecka sedan utsattes två lokalpoliker i Hässelby-Vällingby för stenkastning och verbala kränkningar av ett tiotal unga vuxna utanför Åkermyntan. "Vi ser allvarligt på det här", säger polisen.

  • Publicerad 12:28, 18 maj 2018

Det var en kväll förra veckan som två lokalpolitiker i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd hamnade i en verbal diskussion med ett tiotal unga vuxna, omkring 16 till 20 år gamla. Det skedde utanför Åkermyntan centrum i Hässelby villastad.

– Det har sedan eskalerat och de unga vuxna har skrikit glåpord åt politikerna och sedan har det uppstått någon form av stenkastning, säger Niklas Stefansson, gruppchef på Vällingbypolisen.

Hög prioritet

Händelsen rubriceras som ofredande, försök till misshandel och misshandel. Ingen av politikerna skadades allvarligt fysiskt.

– Det råder ingen tvekan om att de har blivit utsatta för att de är politiker. Vi ser allvarligt på det och det prioriteras högt i vår verksamhet, säger Niklas Stefansson.

I nuläget finns inga misstänkta gripna för händelsen. Polisen jobbar nu med att hålla förhör och hämta in material från övervakningskameror för att försöka identifiera några misstänkta.

StockholmDirekt har varit i kontakt med en av lokalpolitikerna som inte vill uttala sig om händelsen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu försvinner rätt till heltid i förskolan i Stockholm

Nyheter ✓Grönblå avskaffar kritiserad reform ✓5 000 barn omfattas ✓Så ser det ut i länet De senaste två åren har barn till föräldralediga haft rätt att gå heltid på förskolan. Tusentals familjer i Stockholm berörs när reglerna ändras från och med 1 februari.torsdag 17/1 19:30

Stor rusch till sista leksakerna i Barkarby

Nyheter "Vi letar efter allt, vi kommer sova här i natt!" Nyheten att Toys R Us och BR-butiker runtom i landet ska stänga igen chockade barn och föräldrar i mellandagarna. När utförsäljningen nu dragit igång har folk ruschat dit för att fynda billiga...torsdag 17/1 16:27