Lokalpolitikerns nya grepp – når väljare med livesändning

I dag är det lättare att hitta folk på Facebook, än i det offentliga rummet. Det tycker lokalpolitikern Mohamed Nuur (S) som i går svarade på medborgarnas frågor live – och fick 2500 tittare direkt.

  • Publicerad 13:30, 6 nov 2017

Förra veckan fick Västerortspolitikern Mohamed Nuur (S) idén att sända live på Facebook. Tanken var att fånga in förslag och tankar från boende som han sedan kunde ta vidare till politiker.

– Jag ville testa mig själv som politiker och ta politiken dit, där folk faktiskt är – till Facebook. En livesändning är så nära du kan komma ett naturligt möte "face-to-face". Sändningen utvecklas hela tiden och läsare kan ställa frågor som du kan besvara direkt.

Vilka fördelar ser du med att sända live?

– Jag uppdaterar boende direkt om vilka frågor som är viktiga i Västerort. En annan fördel är också att du når folk när de sitter hemma i sitt eget vardagsrum. De är avslappnade och tillgängliga för att ta information. Till skillnad mot när du står och delar ut flygblad och stoppar människor i det offentliga rummet. Då är de ofta mitt uppe i stressen.

Hur gick det?

– Asbra! Direkt när jag avslutade hade jag 2100 visningar. På morgonen dagen efter låg siffran på 2500. Nu siktar jag på att fortsätta sända live varje vecka.

Är du ensam om det här?

– Jag känner till en riksdagsledamot som livesänder, men i lokalpolitiken i Stockholm är jag nog ensam om det.

Tror du att vi kommer att få se fler lokala politiker livesända nu?

– Flera kollegor var inne och tittade, det tycker jag är kul. Jag såg också att partipolitiska motståndare var inne och tittade. Vi politiker måste komma närmare människor, där hoppas jag kunna vara en förebild för andra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.