Hösten 2018 ska en ny sporthall stå klar på Munksundet. Foto: Bengt Johansson

Lokalt företag bygger ny sporthall i Enköping

Nu är det klart. Hösten 2018 ska en ny sporthall stå klar på Enavallens grusplan och det är Elvbygg som tar hand om projektet. – Det är kul att få göra ett sådant här projekt. Vi är ett lokalt företag som vill mycket med det vi gör här i Enköping, säger ägaren Peter Vägermark.

  • Publicerad 11:17, 5 jul 2017

Efter att Elvbygg AB, som också har byggt den nya ishallen som invigs i augusti, vunnit upphandlingen är det klart för hallbygge på Enavallen.

– Det känns bra. Vi är lagom i mål med ishallsprojektet och sedan kan vi börja med det här. Byggstarten blir under hösten. Det kunde nog inte ha börjat bättre, säger Peter Vägermark.

Det innebär inte att projektet är utan utmaningar. För det är alltså bara drygt ett år innan det ska vara klart.

– Man ska ha klart för sig att det är semestertider som väntar nu. Vi ska rita, Vi har en pressad tidsplan med arkitekten. Sedan ska vi ordna bygglov och det är en process. Jag hoppas verkligen att det inte fastnar där. Men kommer vi bara igång som vi har tänkt så ska det lösa sig, säger Peter Vägermark.

Vad innebär det här vad gäller jobbtillfällen i Enköping?

– Vi flyttar ju över de vi har på ishallen idag så det blir kanske inte nya arbetstillfällen, men vi söker ju folk hela tiden i den här branschen. Allt som allt, med underleverantörer och så vidare så kommer det att vara en 30 personer som jobbar där fram till nästa sommar.

Den nya hallen ska byggas på Enavallens grusplan och är tänkt att kunna användas av skolelever på dagarna och föreningslivet på kvällar och helger.

– Fantastiskt härligt att äntligen få komma igång med den nya sporthallen. Jag hoppas att hallen blir en förebild för hur vi ska bygga sporthallar i framtiden i Enköping, säger Claes Lagelius, projektledare i ett pressmeddelande.

På Elvbygg är man glada över att få fortsätta bygga i Enköping.

– Vi lyckades väl hitta en lösning med bra samarbetsparterna så att vi blev konkurrenskraftiga. Att vi kan vara med när det är på hemmaplan är kul. Det är ju inte helt enkelt att vara det i den här branschen, säger Vägermark.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19