LOPP: På söndag går det att springa eller gå till förmån för krigsdrabbade barn i Rojava, norra Syrien. Foto: Roberto Caucino

Lokalt lopp samlar pengar till Syrien

På söndag ges möjlighet att i Ursviks motionsgård springa eller gå till förmån för krigsdrabbade barn i Rojava, norra Syrien. Biljettintäkterna går till organisationen Help Kurdistan.

  • Publicerad 10:10, 8 nov 2019

En grupp privatpersoner bestämde sig nyligen för att arrangera ett välgörenhetslopp i naturens tecken och en insamling där startavgiften oavkortat går till hjälporganisationen Help Kurdistan.

– Viktigast av allt är att uppmärksamma dessa människors svåra situation och i solidaritet stötta, säger Piroz Inci som med privata medel var med och startat insamlingen tillsammans med vänner.

Med den utgångspunkten har gänget fått stöd av flera kända profiler, som Özz Nujen, Gee Dixon, Maryam Aljaderi med flera. Och inte minst har man knutit till sig en mängd sponsorer.

– På två och en halv vecka hade vi 100 betalande deltagare, förhoppningen är att vi når 200, självklart gärna fler, säger Piroz Inci.

Penningmässigt har arrangemanget i det närmaste inbringat 100 000 kronor och då pågår bland annat budgivning på skänkt konst.

– Målsättningen är
100 000-200 000 kronor.

11.00 startar loppen – Run For Children

Samtliga intäkter och bidrag går oavkortat till barnen i Rojava genom hjälporganisationen, Insamlingsstiftelse /Help Kurdistan Charity Foundation.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Peter "förutspådde" pandemin i debutroman

Nyheter "Dikten överträffar ändå verkligheten" Synsk eller bara märkligt rätt i tiden? Peter Westberg från Väsby släppte förra året sin dystopiska debutroman om en stor pandemi som startade i Spanien. Lite mer än ett halvår senare var...fredag 5/6 15:15

Färgexplosion när Wanja Djanaieff intar Marabouparken

Nyheter Formgivaren bakom allt från kungens slips till hemmafruars städrockar Som barn lekte hon i Marabouparken. Nu är Wanja Djanaieff, en av Sveriges mest inflytelserika textilformgivare, aktuell med en utställning i parkens konsthall.torsdag 4/6 14:54

En person rånad vid busshållplats i Ör

Nyheter Maskerade personer stal mobiltelefon En person ska ha blivit rånad av två maskerade gärningsmän vid en busshållplats i Ör på onsdagsmorgonen. Ingen har gripits än.onsdag 3/6 9:02
Stockholm Direkt