LOPP: På söndag går det att springa eller gå till förmån för krigsdrabbade barn i Rojava, norra Syrien. Foto: Roberto Caucino

Lokalt lopp samlar pengar till Syrien

På söndag ges möjlighet att i Ursviks motionsgård springa eller gå till förmån för krigsdrabbade barn i Rojava, norra Syrien. Biljettintäkterna går till organisationen Help Kurdistan.

  • Publicerad 10:10, 8 nov 2019

En grupp privatpersoner bestämde sig nyligen för att arrangera ett välgörenhetslopp i naturens tecken och en insamling där startavgiften oavkortat går till hjälporganisationen Help Kurdistan.

– Viktigast av allt är att uppmärksamma dessa människors svåra situation och i solidaritet stötta, säger Piroz Inci som med privata medel var med och startat insamlingen tillsammans med vänner.

Med den utgångspunkten har gänget fått stöd av flera kända profiler, som Özz Nujen, Gee Dixon, Maryam Aljaderi med flera. Och inte minst har man knutit till sig en mängd sponsorer.

– På två och en halv vecka hade vi 100 betalande deltagare, förhoppningen är att vi når 200, självklart gärna fler, säger Piroz Inci.

Penningmässigt har arrangemanget i det närmaste inbringat 100 000 kronor och då pågår bland annat budgivning på skänkt konst.

– Målsättningen är
100 000-200 000 kronor.

11.00 startar loppen – Run For Children

Samtliga intäkter och bidrag går oavkortat till barnen i Rojava genom hjälporganisationen, Insamlingsstiftelse /Help Kurdistan Charity Foundation.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är SL:s alla trafikförändringar 2020

Nyheter ✓Pendeltågen ✓Tvärbanan ✓Tunnelbanan ✓Roslagsbanan ✓Pendelbåtar ✓Bussar SL gör justeringar i kollektivtrafiken för att bättre matcha stockholmarnas resvanor. Det här är de förändringar som ska genomföras med start 15 december.torsdag 21/11 11:10

Då är pendeltågen avstängda 2020

Nyheter Tiderna när SL:s pendel inte rullar Att pendeltågen stängs av lite då är sedan gammalt, på grund av Mälarbanans utbyggnad. Nu har planen för när tågen stängs av under 2020 klubbats.torsdag 21/11 9:44

Lista: Här är SL:s alla nya bussförändringar

Nyheter 162 000 fler bussavgångar i Stockholms län 2020 Majoriteten i Region Stockholm har beslutat om mer och fler bussar i SL-trafiken nästa år. Totalt blir det drygt 162 000 nya avgångar. Här är hela listan.onsdag 20/11 15:55
Stockholm Direkt