Össeby församling och de andra i nätverket S.O.S har anledning att fira. Foto: arkivfoto: MAGNUS ARONSON

Lokalt nätverk får pengar för nyanlända

Nätverket S.O.S., där bland andra Össeby församling ingår, får drygt 400 000 kronor för att underlätta för ensamkommande ungdomar att stanna i kommunen.

  • Publicerad 12:11, 4 jan 2018

Asylsökande som fyller 18 år hänvisas från Vallentuna kommun till ett av Migrationsverkets boenden. Detta trots att staten delar ut bidrag för att kommunen ska kunna underlätta för de unga att stanna här. Nätverket S.O.S. (stöd och samverkan i Vallentuna), där bland andra Össeby församling ingår, har jobbat för att ungdomarna ska kunna stanna.

– Vi är glada över det förtroende kommunen visar S.O.S. och vår verksamhet frivilliga fadderhem, genom att bevilja oss delar av det statliga bidraget för att låta 18-åringar i asylprocess stanna i kommunen, säger Josefin Wahlberg Vannérus som arbetar för Össeby församling.

Nu får S.O.S. 420 000 kronor för år 2018: pengar som ska underlätta för fadderfamiljer och unga. Men kommunen behåller bidraget för år 2017, 840 000 kronor.

– Vi tolkar att kommunen behåller en del av bidraget som att de också kommer att arbeta för att skapa bra förutsättningar för de ungdomar som nu får bo kvar i kommunen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52