Populärt. Loppisen är välbesökt, och fortsätter förhoppningsvis i Täby. Foto: Emma Perning

Loppisen blir kvar på galoppen - men kanske inte i bakluckorna

Täby Galopps stora bakluckeloppis är en populär plats i Täby. En del besökare är dock oroliga för vad som händer när stadsdelen Täby Park ska byggas.

  • Publicerad 15:39, 22 jun 2016

Maria Wiberg, som driver loppisen på Täby Galopp, ser positivt på en fortsättning av bakluckeloppisen trots att området ska bli en ny stadsdel.

– Vad vi förstår så kommer vi att kunna fortsätta nästa år, men exakt hur har vi inte riktigt klart. Men jag känner mig väldigt trygg inför nästa år, och åren efter det ser jag också positivt på, säger hon.

Maria Campos Björkquist är marknadschef på Täby Park exploatering, ett exploateringsbolag som ägs av Skanska och JM, och även hon ser en fortsättning på loppisen.

– Vi samarbetar med loppisen redan, vi har sagt att de kan fortsätta och vara kvar på området Täby Park. Sedan är inte exakt plats och form klar. Man måste kunna flytta runt när det byggs, säger hon.

– Jag uppfattar det som att loppisen är ett tydligt kännetecken för Täby, den är klart välbesökt. Vi har sagt från allra första början att vi ska bevara det arvet. Vi har inte skrivit något avtal ännu men vi har en överenskommelse.

Om loppisen kommer att kunna fortsätta att bedrivas som en bakluckeloppis när Täby Park förvandlas till en stadsdel är däremot inte lika säkert.

– Loppisen i dess exakta form, det kommer det inte att finnas plats för så småningom. Vi pratar om en stadsdel för gående och cyklande. Jag ser framför mig torg och gator, men det blir allmän platsmark sedan och då blir det kommunen som tar de beslutet, säger Maria Campos Björkquist.

Avstängt i Norra länken efter trafikolycka

Nyheter Flera fordon inblandade En trafikolycka har inträffat i Norra länken. Flera fordon är inblandade och trafiken är helt avstängd i södergående riktning mot Norrtull.torsdag 14/11 14:07

Så ska Norrorts bussar klara vintern

Nyheter ✓Specialdäck ✓Extra körningar med sandbilar ✓Smarta depåer Vintern närmar sig och just nu förbereds SL:s bussar för väderomställningen. Företagen som kör bussarna i Norrort har några nya åtgärder man gör i år.torsdag 14/11 11:40
Stockholm Direkt