Stänga. En bakluckeloppis i Täby fick i helgen lösas upp då mer än 50 personer var på platsen. Foto: Mostphotos/Mikael Andersson

Loppmarknad stoppades av polis

En loppmarknad i Täby fick klappa igen sedan det varit mer än 50 personer på platsen. Det var polisen som upplöste marknaden.

  • Publicerad 10:18, 7 sep 2020

Det är ett hundratal bilar och ett hundratal människor på platsen.

Under söndagseftermiddagen hölls en bakluckeloppis i Täby som många personer visade sig vara intresserade av att besöka.

Dock räknas en loppmarknad som en offentlig tillställning och då gäller de direktiv som regeringen satt upp om en maxgräns på 50 personer på en plats.

Polisen i Täby fick under söndagen ett tips från allmänheten om att detta inte hölls.

– Man skriver att det är ett hundratal bilar och ett hundratal människor på platsen, säger Jonas Nilsson, kommunpolis i Täby.

Enligt P4 Stockholm ska det ha varit upp emot 500 personer som vistades på platsen.

Upplöser marknaden

Två patruller och en regional insatsledare åkte till platsen.

Polisen talade med arrangören och frågade om det var möjligt att dra ner antal personer på plats men arrangören bedömde då att det inte var möjligt. Då beslutade polisen att upplösa loppmarknaden.  

– Det var helt enkelt för många personer på platsen. Men allt gick lugnt tillväga och inga konflikter uppstod, säger Jonas Nilsson.

En anmälan upprättas mot arrangören

Det var första gången som polisen i Täby tog beslut om att upplösa en allmän tillställning sedan de nya direktiven börjat gälla.

– Ja, det är det första i vårt lokalpolisområde, säger han.

Man har även upprättat en anmälan mot arrangören.

Offentlig sammankomst

Sammankomster eller tillställningar får genomföras med begränsningen på 50 personer. Men offentlig sammankomst menas sporttävlingar, tivolin, marknader etcetera.

Om detta inte hålls får polisen upplösa tillställningen.

Det är arrangören som hålls ansvarig och bryter arrangören mot förbudet kan denne dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.

Visa merVisa mindre