En kvinna ringde till SOS Alarm och krävde att få hjälp då hennes lösnaglar lossnade. Foto: YB Södermalm / Mostphotos

Lösnaglarna lossnade – ringde 112

SOS Alarm tog emot samtal från arg kvinna i Stockholm som krävde polisassistans då hennes nyfixade lösnaglar ramlade av.

  • Publicerad 19:36, 9 maj 2017

Innan helgen gjorde en kvinna i Stockholm sig lite fredagsfin. Hon unnade sig ett besök på en skönhetssalong och piffade till sig genom att sätta på lösnaglar.

Men händerna var bara vackra några dagar. I måndags, efter fyra dagar, lossnade plötsligt lösnaglarna. Kvinnan blev upprörd och ringde 112 för att få hjälp att sätta dit skönhetssalongen.

– Hon ringde till SOS Alarm och krävde omedelbar polisassistans för att klaga hos salongen. Hon var våldsamt påstridig och mycket upprörd, men självklart var det inget som vi hjälpte till med, säger Södermalmspolisen Viktor Adolphson.

Ökat missbruk av numret 112 – vi har listat 25 verkliga busringningar

Poliser som arbetar i ingripandeverksamheten i Stockholm får vara med om mycket. Och lika ofta ombeds de göra saker som de absolut inte har något att göra med.

– Det är ju ofta dråpliga samtal som man drar lite på mungiporna åt. Men det är faktiskt ett ökande problem att folk ringer nödnumret 112 när det absolut inte ska göra det, säger Viktor Adolphson.

LÄS ÄVEN: 17 knäppa telefonsamtal till 112

Enligt honom kan det bli problematiskt då personer som är i verklig nöd kanske hamnar i tillfällig telefonkö, då en arg lösnagelperson talar med SOS-operatören.

– De värsta tokerierna slipper vi höra, de stannar hos operatören. Men varje dag går det ut saker på radion som absolut inte är polisärenden utan snarare något för konsumentombudsmannen, säger Viktor Adolphson.

Har du någon färsk händelse som du ändå åkt ut på?

– Ja, vi åkte till en person som ringde på kvällen och var rädd för en råtta som hamnat i lägenheten. Men den saken kunde vi ha förståelse för, det var en gammal människa som behövde lite assistans.

Vad som hände med kvinnan utan lösnaglar vet inte Viktor Adolphson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.