Anncharlotte Henrikson har skrivit en kokbok för hundmat. Foto: Linda Gren

Lotta gör kokbok – för hundar

Kocken Lotta Henrikson i Vasastan gör eget godis till sin hund Morrgan och hans "fru" Hannah. Nu vill hon sprida sina recept till andra hundägare.

  • Publicerad 14:27, 20 apr 2018

Lotta Henrikson bor i Vasastan sedan drygt tio år och är utbildad kock. Hon har alltid haft egna hundar och har drivit flera restauranger i Sverige.

Tidigare har Lotta hållit i hundgodiskurser men för två år sedan gjorde hon slag i saken och skrev kokboken "Morrgans hundgodis". Hennes egna hund och bästis Morrgan, en åttårig Shiba, umgås om dagarna med lika gamla Hannah som Lotta är dagmatte åt.

– Egentligen handlar det om att man har fantasi och vet vad som är bra för vovvar, säger Lotta Henrikson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I boken finns recept på bland annat tonfiskkex, drömmar, skorpor och "falska spareribs". Det senare är fläskkarré med intryckta "tuggpinnar". En populär kaka är "Drömmar om Åke".

– Den är döpt efter en jättegullig tax som heter Åke. I stället för mjöl innehåller de kycklingfärs och mandeln är utbytt mot en bit blodpudding som dekoration. Hundarna älskar det, säger Lotta Henrikson, som undviker torrfoder eller annan färdig hundmat som man kan köpa i affärer.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag har smakat några av recepten och med lite kryddor och salt så smakar det gott. Ofta gör jag storkok och fryser in. Som hundägare känner man en glädje i att laga mat till sin hund och få det att se lite roligt ut.

Just nu håller Lotta Henrikson på med en till bok – inte helt förvånande handlar även den om hundar.

– Jag har väldigt mycket fantasi och det kommer att bli små berättelser om hundar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.