Lottas kafé rullar fram i Mälardalen

Hon har tillsammans med sambon Micke renoverat en Iveco minubuss till en foodtruck. I maj var första gången de åkte iväg på ett evenemang och Lotta Härnered har redan många helger uppbokade för olika tillställningar.

  • Publicerad 13:41, 29 maj 2019

– Det går jättebra att baka här inne, säger Lotta när hon visar runt i fikabussen med vita träväggar, vita skåp med haspar för att inte innehållet ska fara omkring när kaféet rullar fram (Lotta har testat hur det blir då, ingen rolig syn), handfat, kylfack och hyllor som efter premiärevenemanget kommer att bli fler. 

På disken ligger en borrmaskin.

– Bussen är ännu under konstruktion, säger Lotta.

Hon pekar på några klädnypor som ska fästas i taket för att kunna hänga upp godispåsar.

– Titta! Det funkar bra med Karlssons klister, säger Lotta när hon öppnar ett av kylfacken med en fastlimmad knop.

Flera drömmar i ett

Hon hade länge haft en dröm om att driva ett eget fik. En kväll när hon låg i soffan och scrollade på telefonen såg en foodtruck. Hon hörde sig själv ropa högt av förtjusning. Nu visste hon vad det var hon skulle göra!

– I stället för att kunden ska komma till mig, tar jag med mig fiket och åker till kunden! Det här är perfekt. Micke får uttryck för sitt motorintresse, vi får åka runt och prata med massa folk och se nya platser, säger hon.

Raggarmackorna blev synnerligen populära under premiären, likaså toasten.

– Raggarmackorna är korv på bredden, längden och tvären. Olika sorters korv. Korv, korv, korv. Korv går alltid hem! säger hon.

Hon vet inte var namnet, Gamla Annas rullande café, kom ifrån, hon fick bara upp minnet av hennes mormor som satt i en gungstol som rullade fram och tillbaka och tyckte att det var passande. Men en sak var given från starten – brödet ska vara lättuggat och det ska vara gammalt hederligt fikabröd utan krusiduller.

– Jag har problem med tänderna och kan ju bara äta innanmätet när jag köper smörgåsar ute för att de är så hårda, sega och frön överallt. Och det ska vara så tillkrånglat fika, vad hände med en vanlig slät kopp kaffe och kanelbulle?

Precis som på gamla Annas tid.

Gamla Annas ­rullande kafé

Drivs av Lotta Härnered med hjälp av sambon Micke Karlsson.

Ibland kommer vänner att åka med och sälja korv med bröd eller tar med en grill och lagar mat.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt