Koll. Lucas var och tittade på tåg när polisen stannade till. Foto: Privat/Mostphotos

Lucas föräldrar tokhyllar polisen efter insatsen

Det var i lördags som Jonas Djärvs son Lucas, nio år, åkte iväg i sin permobil för att spana på tåg. Polisen som åkte förbi gjorde det lilla extra som fick föräldrarna att hylla dem.

  • Publicerad 15:40, 5 dec 2017

På grund av en muskelsjukdom sitter Lucas till stor del i rullstol. Nu har han fått en permobil, och kan därför ge sig ut utan hjälp.

– Han har diagnoser inom Aspergerspektrat och en konsekvens är att han är väldigt tågintresserad. Det har alltid varit så att vi fått följa med honom när han ska titta tåg, men nu kan han helt plötsligt åka själv med sin permobil, säger Jonas Djärv.

– Han har fått en mobiltelefon och får åka till närmsta tågövergång.

Jonas Djärvs fru har skrivit ut i gruppen "Kyrkbyns community" att sonen får vara ute och åka ensam. När Lucas var ute och kollade på tåg i Täby Kyrkby i lördags ringde det från hans telefon till föräldrarna.

– Så sa någon "Hejsan, Anton heter jag, vi ringer från polisen. Det är ingen fara, inget har hänt men vi stötte på honom och ville bara kolla att var okej och frågade om vi fick låna hans mobil och ringa hans föräldrar", berättar Jonas.

– Precis när jag skulle säga att det var lugnt bröts samtalet för hans batteri var slut. "Jaja, det var gulligt", tänkte jag. Sedan efter en stund knackade det på hos oss och då stod två poliser där.

Efter det har Jonas hyllat poliserna i ett uppskattat inlägg på Facebook.

– Jag tyckte att det var så jäkla mysigt, de var så trevliga och snälla. De var inte på något sätt anklagande mot oss utan de ville bara kolla, säger han.

– Polisen har ett jävligt tufft jobb, och får mestadels skit. Ibland är det säkert befogat men det känns som att det är minst lika viktigt att få lite plus. Så då tänkte jag att jag måste lägga ut det, för de är så jäkla fantastiska. Jag tycker att de är grymma.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Vi är stockholm