Mästare. Lucas Lundin, från Enköping, är världsrekordinnehavare i onlinespelet ”Jakten på den stora nöten”. Foto: Privat

Lucas från Enköping knep världsrekordet i onlinespel

Lucas Lundin, är 16 år och bor i Enköping. Har för andra gången slagit ny världsrekordtid i onlinespelet ”Jakten på den stora nöten”.

  • Publicerad 14:10, 2 maj 2019

Plattformsspelet ”Jakten på den stora nöten” på internet ser inte så svårt ut. Det är inte så svårt heller, om man inte ska försöka sig på att knipa världsrekordet vill säga. Lucas Lundin, från Enköping, har klarat spelets alla 13 nivåer på 2 minuter och 59 sekunder.

Hur länge har du spelat spelet? 

– För ungefär ett halvår sedan visade en kompis mig spelet när vi hade en stund över i skolan. Jag testade och kände att jag var rätt bra på det, säger Lucas Lundin.

Är det första gången du sätter världsrekordet i spelet? 

– Nej, det är det inte. Jag har slagit rekordet tidigare en gång men blev sedan av med det. Jag kunde naturligtvis inte bara låta det vara, utan jag försökte igen och lyckades.

Hur länge har du varit världsmästare? 

– Slog rekordet i början på förra veckan men det blev inte officiellt förrän i slutet på veckan då videon lades ut på Youtube. 

Spelar du andra spel också? 

– Jag är ingen spelfantast egentligen. Jag är otroligt fotbollsintresserad så jag har spelat Fifa tidigare.

Se när Lucas slår världsrekordet

Restaurang del av storsatsning

Nyheter Efter månader av hamburgartestning är Ica-bröderna Borgs senaste skapelse klar. Street Food By Borg's finns just innanför dörrarna på ICA Maxi. – Vi vill göra något som vi känner oss stolta över,...söndag 26/5 19:14

Sparkades ned vid järnvägsstationen

Nyheter En man som sparkades ned vid stationen på fredagen kunde lämna ett bra signalement på den misstänkte för dådet.söndag 26/5 18:06