Nöjd. Ludvig Karmalm hade ett lyckat besök i USA där han tävlade i skådespeleri. Foto: Jonas Månsson

Ludvig blev dubbelt prisad i USA

Bland 1 900 tävlande från hela världen gjorde en 17-årig Älvnäsbo avtryck. Från World ­championships of performing arts kom Ludvig Karmalm hem med två fina utmärkelser.

  • Publicerad 07:15, 12 aug 2019

Jag gick därifrån och kände att jag har vuxit som skådespelare.

Under våren har han tränat in monologer och förberett sig för den internationella tävlingen World championships of performing arts. Den har liknats vid ett VM för skådespelare och avgjordes i mitten av juli.

17-årige Ludvig Karmalm tävlade i kategorierna komedi, drama och acting for television. Tävlingen som arrangerades i Long beach i Kalifornien blev minnesvärd.

– De första fyra, fem dagarna var boot camp-dagar där man fick öva i grupp på sina uppträdanden. Det roligaste med hela resan var att träffa så sjukt många olika människor, säger han.

Ludvig Karmalm fick i tävlingen uppträda inför både publik och en jury med sina monologer. Det räckte inte till avancemang i den åldersblandade tävlingen, däremot tilldelades han en silvermedalj i sin åldersklass där omkring 50 deltagare tävlade.

Dessutom fick han ett stipendium för fortsatta studier hos New York Film academy. Stipendiet gäller kurser upp till tre månader.

– Tanken är att jag ska plugga där nästa år, säger han.

Besöket i USA gav både erfarenheter och kontakter.  

– Man fick gå och snacka med flera inom branschen. Jag har lärt mig jättemycket och fick ensam sitta med casting directors och skådespelare. När man har suttit och pratat med någon som jobbar i Hollywood får man reda på vad som funkar och hur man får jobb. Jag gick därifrån och kände att jag har vuxit som skådespelare, säger Ludvig Karmalm.

Hemma i Sverige fortsätter nu gymnasiestudierna på det estetiska programmet och han ska vara med i olika filmprojekt framöver.

– Jag är kopplad till två långfilmer. Det är en svenskgjord engelsktalad skräckfilm som heter ”Ortious” och en som heter ”Look through my eyes”, säger Ludvig Karmalm.