Parkour i parken.

Lugn – parken öppnar väldigt snart

Aktivitetsparken i Bro är så gott som färdig och planen är att öppna den nu på tisdag, den 20 augusti. Fram till dess behöver nyfikna lugna sig och respektera avspärrningen.

  • Publicerad 16:59, 14 aug 2019

– Vi har bekymmer just nu med att försöka få folk att förstå att de får lugna sig lite. Vi får och kan inte öppna parken förrän den är besiktad och godkänd. Sedan ska de få vara där hur mycket som helst, säger Lars Björketun, projektledare på kultur- och fritidskontoret.

Trots byggstaket och skyltar tar sig folk in på kvällar och helger, och nu försöker kommunen nå ut med budskapet att det inte är tillåtet.

Bara finputsen kvar

– Man ska inte behöva vänta länge. Vi är i slutspurten nu, säger Lars Björketun.

Det är småjusteringar, gummibeläggningar och några eljobb kvar. Den sista finputsen. I början på nästa vecka ska en oberoende besiktningsman komma och besikta parken, och om den inte får några anmärkningar öppnar den direkt efter det.

– Jag hoppas verkligen att den ska bli uppskattad och välanvänd. Jag har varit med från början och det ser ut att bli bra, på en tidigare ganska tråkig yta. Det är verkligen ett ansiktslyft.

Den bästa placeringen

Den har också bästa möjliga placering, menar Lars Björketun, nära till skolor och förskolor.

Den officiella invigningen sker inte förrän den 7 september, i samband med Fest i byn, men parken öppnas så fort det bara går.

Skulle köpa ledramp – visade sig vara hans

En man som blivit bestulen råkade hitta just den varan till salu på en köp & sälj-grupp i Bålsta. En man i 25-årsåldern är därför misstänkt för häleri.måndag 19/8 11:19

Två dagars festande; ett enda bråk

Håbo Festdag blev en välbesökt tillställning med kvällsparty för Håboborna i dagarna två. På lördagskvällen blev en man misstänkt för brott på festplatsen i Bålsta Centrum.söndag 18/8 10:22

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt