Foto: Mostphotos

Lugnaste valborg på många år

Valborgsmässofirandet i Enköping blev det lugnaste på många år. – Det var nästan inga människor ute i offentlig miljö och vi var bara på någon enstaka ungdomsfest, säger Jonas Rickeborn, samordnare på polisen.

  • Publicerad 10:33, 4 maj 2020

När torsdag-lördag summeras för polisområde Enköping-Håbo är det en sak som sticker ut, enligt Rickeborn:

– Vi har inte haft något anmält fall av misshandel under valborgshelgen, säger han.

Då det är lugnt i övrigt har polisen tid att rikta in sig på droger och trafik. Så även i helgen.

I Enköping-Håbo misstänks följande brott ha begåtts:

8 drograttfyllerier

23 ringa narkotikabrott.

10 omhändertaganden för fylleri.

Fyra brott anmäldes i Enköping i helgen, då handlade det om bedrägeri, stölder och skadegörelse.

Torggatan, Enköping

Lördag 21.30 - 21.45.

Cykelstöld. En person lämnade sin rosa elcykel av märket Crescent låst utanför ICA Stjärnköp på lördagskvällen i en kvart. Det räckte för att den skulle stjälas. Cykeln är värd 19.000 kronor.

Tallbacksvägen

Lördag

Stöld. Handverktyg för omkring 100.000 kronor har stulits ur en container på en arbetsplats på Tallbacksvägen. Tjuvarna tog sig in i containern med hjälp av en vinkelslip. Teknisk undersökning görs under måndagen.

Mejerigatan

Lördag 15.25

Skadegörelse. Några gossar i 15-årsåldern krossade fönster på en byggnad vid gamla Arla-huset på lördagen. Ett vittne såg dem och tillkallade polis som kunde gripa fyra killar som stämde överens med signalementet. De frigavs senare då de överlämnades trill sina vårdnadshavare.

Örsundsbro

Fredag kl 15

Bedrägeri, Föregivande av allmän ställning. En kvinna i Örsundsbro blev uppringd av en okänd man som sa sig vara från polisen. Den falske polismannen sa att kvinnans vuxne son varit med om en trafikolycka och att poliser snart skulle komma hem till henne, men att de "på grund av corona inte skulle visa leg". Kvinnan ombads också att logga in med bank-ID för att bevisa vem hon var, men då la kvinnan på luren. Mannen som ringde lät ungdomlig på rösten, talade utan brytning och utan någon särskiljande dialekt.

Håll i mobiltelefonerna!

Nyheter En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

Vittnen hindrade berusad man från att köra vidare

Nyheter En berusad bilist. Två drogpåverkade. En brand som aldrig utvecklades. Där är blåljusnyheterna från måndagen.tisdag 2/6 9:53