Foto: Mostphotos

Lugnaste valborg på många år

Valborgsmässofirandet i Håbo blev det lugnaste på många år. – Det var nästan inga människor ute i offentlig miljö och vi var bara på någon enstaka ungdomsfest, säger Jonas Rickeborn, samordnare på polisen. En stor batteristöld noterades dock.

  • Publicerad 10:50, 4 maj 2020

När torsdag-lördag summeras för polisområde Enköping-Håbo är det en sak som sticker ut, enligt Rickeborn:
– Vi har inte haft något anmält fall av misshandel under valborgshelgen, säger han.
Då det är lugnt i övrigt har polisen tid att rikta in sig på droger och trafik. Så även i helgen.
I Enköping-Håbo misstänks följande brott ha begåtts:
8 drograttfyllerier
23 ringa narkotikabrott.
10 omhändertaganden för fylleri.

Inga övriga brott begångna i Håbo i helgen finns upptagna i helgens blåljusrapport. Däremot har en anmälan inkommit om ett brott förra veckan:

Återvinningscentralen

Tisdag 28/4 kl 12.00-12.45

Stöld av bilbatterier. Uppemot 100 bilbatterier har stulits från återvinningscentralen på Industrivägen. Sedan 3-4 personer rekat kunde en bil köra in samtidigt som en annan och därigenom inte behöva dra passerkortet. Personalen kände igen problemet sedan tidigare och försökte stoppa tjuvarna, men batteritjuvarna kunde åka därifrån. Det registreringsnummer som fanns på bilen visade sig inte stämma överens med bilmärket.

Blåljus: Rattfylleri och narkotikabrott

De senaste dagarna har varit lugna i Håbo. Enstaka drogbrott och en eventuell rattfylla är det enda som noterats sedan i lördags.tisdag 4/8 9:35

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt