Simon Wanler har öppnat Bastard Burgers på Rehnsgatan Foto: Mimmi Epstein/ Privat

Luleås krogkung intar Vasastan

Det "burgade" med en braksuccé i Luleå, men där finns i princip ingen konkurrens. Nu provar Simon Wanler och hans gäng lyckan i hamburgermeckat Vasastan. Främsta vapnet i kampen om gästerna? Allt kött kommer från Norrland.

  • Publicerad 19:40, 21 mar 2018

Simon Wanler driver sedan tidigare en italiensk restaurang och ett tapasställe i Luleå. Tillsammans med en hamburgerfrälst barndomskompis och en annan kille öppnade han för 1,5 år sedan Bastard burgers i hemstaden.

– Vi har ett stort intresse i streetfood-kulturen och det saknades verkligen ett bra burgarställe i Luleå. Vi fick ett jäkla bra bemötande. Det var kö ut på gatan både lunch- och middagstid i tre månader, säger Simon Wanler.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu expanderar han och kollegerna. Sitt sjätte ställe öppnade de i Stockholm, närmare bestämt på Rehnsgatan 22, för en månad sedan. Väl medvetna om konkurrensen.

– Vi väljer inte lägen efter konkurrens, vi tror på vår produkt. Allt kött kommer från norrländska gårdar. Där finns fler köttkor och köttet har generellt bättre fetthalt, säger Simon Wanler och fortsätter:

– Grannarna våra gör goda burgare men vi gör de godaste.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De pommes som serveras är enbart gjorda på sötpotatis.

– Vanlig pommes blir aldrig särskilt spännande. Vi har gäster som kommer enkom för sötpotatispommes. I Stockholm är vi inte unika med detta men i mindre orter är vi det.

I april och maj öppnar Bastard burgers två ytterligare restauranger i landet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SPECIALENKÄT: Vilken emoji är du?

Nyheter ✓17 juli är internationella emojidagen ✓Vi tvingade stockholmarna att välja EN I dag är det den internationella emojidagen. Vi drog ut på stan med den självklara frågan.tisdag 17/7 13:29

Här förfaller det anrika huset på Södermalm

Nyheter ✓För fint för att rivas – för farligt för att användas ✓Var hem åt Aftonbladets grundare I tre år har den förfallna Hovings malmgård på Söder stått tom och övergiven. Nyligen restes ett staket runt huset, för att skydda lekande barn från lösa delar som rasar ner från byggnaden. Nu riktar...tisdag 17/7 11:39