FYLLS PÅ. Det undgår få att företag flyttar in i Ursvik Entré. Foto: Jonny Andersson

Lunchrestaurang flyttar in i Ursvik entré

Ursvik Entré fylls stadigt av nya hyresgäster. Senaste tillskotten är restaurangen Kalaset, som på allvar slår upp dörrarna i maj, och tvärbanans projektkontor.

  • Publicerad 15:59, 17 jan 2020

Kontorslokalerna i Ursvik Entré, eller Bankhus 90 som det fortsatt kallas, har på ett halvår blivit uthyrda till nästan en tredjedel; 17 000 av totalt 60 000 kvadratmeter.

Nu är det klart att restaurang Kalaset, som sedan tidigare driver TV4:s personalmatsal, och SL:s projektkontor för tvärbanan flyttar in.

I maj är det sagt att ett matkafé ska öppnas i Ursvik Entré, därefter är tanken att successivt öppna en restaurang med öppettider från frukost till middag.

– Exakt hur det blir beror som alltid på efterfrågan, det är ändå den idén vi arbetar utifrån, säger Johan Zachrisson, på fastighetstjänsteföretaget Cushman och Wakefield som har hand om uthyrningen av lokalerna.

Det är Mikael Howing och Anders Kjerrman som tillsammans drivit Kalaset sedan 1999 som kommer att ha hand om även den i Ursvik entré.

– Rent krasst behöver vi se till antalet arbetande i fastigheten. Det finns en gammal kafé-del som rivs och byggs om. 100-150 platser blir första steget, förhoppningsvis kan det byggas på, det är tanken. Vi har en tvåårsplan, säger Mikael Howing.

Blir restaurangen öppen för gäster som inte arbetar i fastigheten?

– Självklart.

Kistagrenen kommer nära

Tvärbanan är på väg in i Sundbyberg och SL flyttar tvärbanans projektkontor till Ursvik. Kommunikatören Ronnie Johansson är dock orolig för att flytten fått för stora proportioner.

– Det är Kistagrenens projektgrupp som flyttar, inte hela SL. Projektgruppen flyttar dit successivt och det blir cirka 90 arbetsplatser, säger Ronnie Johansson.

Sedan tidigare finns SEB i Ursvik Entré och Ambulanssjukvården i Storstockholm AB som flyttade in i höstas. Om en vecka invigs även Sats träningscenter i huset.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

RAW comedy club tillbaka i Sundbyberg

Nyheter Mårten Andersson: Sundbyberg känns ännu mer på gång RAW comedy club finns sedan tidigare i Stockholm och Göteborg. Tredje klubben finns snart i Sundbyberg när de gör comeback.torsdag 27/2 15:40

Misstänkt vapenbrott i Sundbyberg

Nyheter Vittne ska ha sett person med vapenliknande föremål Polisen sökte på onsdagseftermiddagen efter en ung person som enligt uppgift ska ha haft ett pistolliknade föremål i handen. Denne ingick i en grupp på cirka sju personer som kom gående från...torsdag 27/2 9:30

Här travar sportlovet på med sulky och tömmar på Solvalla

Nyheter Travbanan ordnar läger för hästfrälsta barn och unga Med olika erfarenhet av ponnyer styr elva sportlovslediga flickor ut från Solvalla travskolas stall. I rockarden bakom stoet Skrållan har Wilma och Eleonora god hand med tömmarna.onsdag 26/2 15:18
Stockholm Direkt