Lyckad gala kommer tillbaka nästa år

Håbo har haft sin första boxningsgala. Det hela blev en sådan fullträff att det redan nu står klart att den kommer tillbaka nästa år och då i större kostym.

  • Publicerad 10:53, 17 feb 2020

Det var en helt otrolig stämning i publiken.

De flesta tänker nog Las Vegas eller någon annan glittrig stad när ordet boxningsgala kommer upp. Möjligen Globen om tankarna rör sig något mer lokalt, men det behöver inte vara så stort. Det visade Bålsta Boxningsklubb när de arrangerade en gala på Lastberget i helgen.

– Det var väldigt lyckat och inte minst en helt otrolig stämning i publiken, säger Elias Backlund från boxningsklubben.

– Vi sålde slut på biljetterna en vecka innan galan. Det var fullsatt och ett otroligt publikstöd rent generellt och givetvis framförallt för Bålstaboxarna. Vi hade elva matcher totalt och i sex av matcherna deltog Bålstaboxare, fortsätter han.

Ingen liten sak

Att dra igång en boxningsgala var ingen liten sak och det var inte heller självklart att det skulle gå vägen.

– Det är första gången vi gör något sådant så det var lite av en testballong, säger Elias Backlund.

Det hela gav blodad tand? Både bildligt och bokstavligt talat, kanske?

– Haha, ja och när allt nu blev så lyckat så kommer vi fortsätta med det här. Vi siktar på att göra det en gång om året. Framförallt var det kul att det var sådan stämning.

Vilka förhoppningar gick ni i projektet med?

– Vi trodde att vi skulle sälja biljetterna, det trodde vi inte skulle bli några problem, men sedan fungerade det jättebra med Lastberget. De ordnade allting väldigt bra under kvällen. Men det handlar också om att få till matcher, få domare på plats.

En annan utmaning var att få dit boxare från ett annat land..

– Vi var ju i Vityrssland på träningsläger i somras och vi har etablerat kontakt med en klubb där. De flög hit tre juniorer som är vitryska mästare. Vi hade med två svenska mästare som mötte de vitryska mästarna.

Det blev förlust i alla matcherna för de långväga gästerna och även om det givetvis hölls tummar för de svenska boxarna, inte minst de sex från Bålsta, så erkänner Elias Backlund att han tycker lite synd om vännerna från öst.

– Vi hade hoppats att de skulle vinna någonting i alla fall. För boxarna från Bålsta gick det väldigt bra. Vi vann fyra av matcherna.

Säljer mer nästa gång

Totalt sålde man 300 biljetter till galan och med funktionärer och annan personal på plats var det runt 350 personer på plats.

– Nästa gång kommer vi sälja fler biljetter. Det går att ta in mer folk och så kommer vi kanske försöka ha lite mer påskostad produktion. Ljuseffekter och kanske någon form av underhållning. Vi får se. Nu har vi ett år på oss, men i grund och botten blir det samma sak.

Sommarstängt

Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt