Den så kallade lyxbilstjuven häktades i lördags. Foto: Mostphotos/Sacharias Källdén

Lyxbilstjuven häktad för nya brott – riskerar fängelse

Den så kallade lyxbilstjuven är åter misstänkt för brott. Förutom ett par bilstölder gäller misstankarna den här gången även rån och grovt rån. Nu kan han för första gången ställas inför rätta sedan han blev myndig och riskerar därmed fängelse.

  • Publicerad 09:44, 7 mar 2018

I mitten på februari släpptes den så kallade lyxbilstjuven från det ungdomshem hans suttit på sedan sin senaste dom, från september i fjol.

Den gången dömdes han för ett flertal brott, bland annat misshandel, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt olovligt brukande och grov olovlig körning. Eftersom han fortfarande var minderårig fick han sex månaders sluten ungdomsvård.

Så straffas lyxbilstjuven efter mängder av nya brott

Lyxbilstjuven har under flera år, gång på gång, stulit dyra bilar. Ofta i Västerort och Järfälla, men även på andra håll i länet. Hans signum har varit att bryta sig in i villor – ofta när ägarna är hemma – stjäla nyckeln i hallen och köra iväg med familjens bil.

17-årige lyxbilstjuven på rymmen igen

Greps med misstänkta kumpaner

Han häktades i lördags i Södertörns tingsrätt och är på sannolika skäl misstänkt för grov stöld, som enligt åklagaren Josephine Boswell gäller två bilar som stals just på det sättet på Lidingö.

Han misstänks också för ett rån och ett grovt rån, där bytet också var bilar. Den sista rubriceringen tyder på att våldet har eskalerat. Pojken har dessutom fyllt 18 år och prövas nu som vuxen.

– Det råder förundersökningssekretess och åtal är inte väckt ännu. Men grovt rån har ett straffvärde på minst fem års fängelse, säger Josephine Boswell.

18-åringen greps på McDonalds i Barkarby den 28 februari tillsammans med tre andra killar, två i 20-årsåldern och en minderårig.

De tre är också häktade misstänkta på sannolika skäl för olika brott, som de ska ha begått ihop med 18-åringen. Det grova rånet är samtliga misstänkta för att ha varit inblandade i, dock misstänks en ev de yngre männen endast för medhjälp.

Åtal ska vara väckt 16 mars men åklagare Josephine Boswell tror inte att det blir så.

– Vi kommer att begära mer tid för utredningen, vi har precis börjat, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42