HUVUDBYGGNAD. Kista gård blev sålt i somras.. Foto: Patrik Ekström

Lyxhotell på plats om två år

I somras såldes Kista gård till den nye ägaren. Han vill ha ett lyxhotell som kan vara på plats tidigast om två år.

  • Publicerad 15:15, 22 dec 2017

Kista gårds öde hade diskuterats i flera år inom Stockholms stad och gården stod mest öde. I somras såldes till slut Kista gård för 20 miljoner kronor till Kista gård holding AB där Daniel Özboyaci är vd. Det har sedan tidigare stått klart att Daniel Özboyaci vill ha ett lyxhotell med restaurang på området och nu ger han besked om när det kan vara klart.

– Det ligger nog ett år eller ett och ett halvt år fram i tiden innan vi kan börja bygga. Vi kan nog vara igång med lyxhotellet om två år, tror Daniel Özboyaci.

Just nu diskuteras tre olika byggförslag tillsammans med Stockholms stad. Priset för detta vet han ännu inte, men klart är i alla fall hur stor plats det nya lyxhotellet skulle ta beroende på vilket förslag som blir vinnande.

– Det är tre olika förslag, ett på 120 000 kvadratmeter, ett på 70 000 kvadratmeter och ett på 40 000 kvadratmeter, uppger Daniel Özboyaci.

Syftet med hotellet, som ska rymma 150–250 rum, är främst att kunna agera som ett övernattningsställe för affärsgäster med tanke på de många företag som finns i Kistaområdet.

– Det är en långsiktig plan. Jag gillar projekt som är lite krävande. Jag vill skapa något nytt i Kista, säger Daniel Özboyaci.

Daniel är van vid att vara verksam inom fastighetsbranschen. Han är vd eller sitter i styrelsen för uppskattningsvis cirka 100 företag, mestadels inom just fastighetsbranschen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.