Lyxmöbler. Edin Memic Kjellvertz, grundare av Dusty Deco, öppnar ny inredningsbutik i Garbo Interiors tidigare lokaler på Brahegatan. Foto: Emelie Nyman

Lyxig inredningsbutik tillbaka på Östermalm

Exklusiva möbler och konst, både nytt och gammalt. Nu öppnar Dusty Deco på Östermalm.

  • Publicerad 12:10, 10 jan 2017

Lyxiga, internationella och unika möbler, inredningsdetaljer och konst. Gänget bakom vintage-inredningsbutiken Dusty Deco reser världen över för att hitta exakt de produkter de vill ha och sälja vidare till sina kunder. De började i liten skala på Gärdet för sex år sedan och i dag finns butiken i Hornstull. Men snart kommer Dusty Deco tillbaka till Östermalm – i slutet av januari öppnar butik nummer två på Brahegatan 21.

LÄS ÄVEN: Storflytt av butiker från Biblioteksgatan

– Vi testade på Sibyllegatan för två år sedan men hittade inte ytan för det vi gör. Den här lokalen på Brahegatan är bamsestor och där kan vi göra precis det vi vill och uppdatera konceptet, säger Edin Memic Kjellvertz, grundare och ägare av Dusty Deco.

Han ger eloge till många av de inredningsbutiker och antikhandlare som finns i stadsdelen, men Dusty Deco vill ge Östermalmsborna något mer.

– Vi har duktiga kollegor på Östermalm, men vår look är annorlunda och det saknas något i den stilen. Vi vill skapa ett kreativt hub – i butiken kommer vi ha kontorsplatser till vänner som bland annat gör sängkläder, jobbar med mode och guldsmide. Det blir inte en stel butik utan inbjudande och härligt med kreativa människor som sitter och jobbar där.

LÄS ÄVEN: Därför är det färgglada prickar på ambassad-huset

En twist med den nya Östermalmsbutiken är att det inte bara blir vintage – där 60- och 70-tal från Sydeuropa är det hetaste just nu enligt Edin Memic Kjellvertz. Det kommer även säljas ny inredning, bland annat exklusiva märken från USA och Portugal.

– Vi vill försöka ha lite mer nytt, det är snarare att vintagemöblerna adderar till det nya. Och vi vill utveckla konceptet, vi vill vara en destinationsbutik dit folk tar sig för att bli inspirerade och kunna hitta allt till sitt hem.

I det konceptet ingår även blommor – Christoffers blommor, som har butik i Gamla stan och på Södermalm, kommer att husera i inredningsbutikens entré.

LÄS ÄVEN: Försäljningen av Rolls-Royce rusar i Stockholm

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

100-åringen som älskas av hela kvarteret

Nyheter "Tigern på Heleneborgsgatan" om kärleken till Söder, Torsten – och livet I snart 70 år har Ingegerd Brusewitz bott i samma hus i Hornstull. När hon i veckan fyllde 100 år firades hon storslaget av grannarna. Här berättar hon om kärleken till sitt älskade Söder.söndag 27/5 8:30

De klär ut sig till sjöjungfrur

Nyheter Fenomenet "mermaiding" har kommit till Stockholm Har du alltid tyckt att den lilla sjöjungfrun Ariel är den bästa Disney-karaktären? Drömmer du om att få ta dig fram i vattnet med hjälp av en fena? Då kanske mermaiding är något för dig.söndag 27/5 8:00