Eriks Basar på Kungsholmen ansöker om konkurs. (OBS! Genrebild) Foto: Mostphotos

Lyxkrog ansöker om konkurs

Restaurangnäringen är en av de branscher som har drabbats hårdast av coronapandemin. Nu tvingas ännu en stjärnkrog i Stockholm att stänga. Lallerstedt-ägda Eriks Basar på Kungsholmen har ansökt om konkurs, uppger Aftonbladet.

  • Publicerad 14:12, 9 apr 2020

Arbetet med att minska spridningen av coronaviruset har försatt restaurangbranschen i kris. Uteblivna gäster har resulterat i varsel och uppsägningar. Och på många håll vittnar krogägare om att intäkterna är lika med noll.

Nu ger ännu en restaurang i Stockholm upp. Eriks Basar på Kungsholmen, som ingår i krögaren Erik Lallerstedts krogimperium, har ansökt om konkurs, rapporterar Aftonbladet.

– Vi klarar inte av att betala våra skulder. Vi överlever helt enkelt inte corona tyvärr. Vi har tappat alldeles för mycket, säger ägaren Anna Lallerstedt, till tidningen.

Hon berättar för Aftonbladet att krogen ännu inte hämtat upp de stora omkostnader som följde med starten av restaurangen för två år sedan.

När coronapandemin väl slog till med full kraft i Stockholm försvann den möjligheten helt.

– Vi kommer liksom inte ikapp. Coronaeländet blev dödsstöten för oss. Jag tror vi har tappat omkring 80 procent i omsättning. Det är ofantligt mycket, säger hon till Aftonbladet.

Fler konkurser att vänta

I Lallerstedts bolag Eriks restauranger ingår även Eriks Bakficka och Gondolen vid Slussen.

Vad som ska hända med Eriks Basar är nu upp till konkursförvaltaren.

Anna Lallerstedt tror att fler konkurser i branschen är att vänta till följd av coronapandemin.

– Jag tror att vi kommer se ganska många. Vi är nog inte de enda som kommer drabbas av det här. Vi lever i en ganska tuff bransch och vi har det svårt.