PLANER. Oavsett när en ny ägare kommer till Hallonbergens centrum kommer intäkterna inte att gå till skattesänkning, enligt Mikael T. Eriksson (M). Foto: Arkivbild/Ulrica Andersson

M: Handlar inte om skattesänkning

Oppositionsrådet Peter Schilling (S) tror att de grönblåa har bråttom att sälja centrumfastigheterna så att man får intäkter till att sänka skatten. Men det nekar Mikael T. Eriksson (M) till.

  • Publicerad 11:37, 7 jan 2017

De vågar inte tro på det
utan håller på med nålstick mot en visionär process

På måndag hålls ett extrainsatt möte i Sundbybergs stadshus AB där man ska fatta beslut om säljprospekten för alla aktuella centrumfastigheter. Där framgår tydligare vad det är köparna ska få.

Den politiska oppositionen är kritisk mot de snabba rycken.

– Ska man tolka det snällt så kanske man vill sälja medan priserna är på topp. Men en mer rimlig tolkning är att man vill skynda sig att sälja så att man kan sänka skatten, säger Peter Schilling (S).

Han undrar hur de lokala företagarna ska klara av de hyreshöjningar som åtminstone blivit aktuella i centrum som sålts på annat håll.

– De måste förhandla kontrakt med nya ägarna, säger Peter Schilling.

Att man planerat in ett extra styrelsemöte meddelades redan i december, för att säljprospekten ska kunna presenteras i mitten av januari som utlovat, enligt kommunstyrelsens ordförande Mikael T. Eriksson (M).

Det som på Förvaltarens hemsida beskrivs som att planerade arbeten avbryts, handlar enligt honom om en ”justering av renoveringsplanen” och rör åtgärder som var tänkta att vidtas under 2018. Hur snabbt en ny ägare får tillträde handlar om hur stora förändringar som ska göras. Om det är något som kräver en ny detaljplan tar det längre tid, enligt honom.

Mikael T. Eriksson hävdar att oppositionen inte vågar stå för vad de enligt honom egentligen tycker; att Hallonbergens centrum ska vara ett museum för miljonprogrammet.

– De kastar tvivel och misstänkliggör att vi ska göra Hallonbergen till en av de finaste stadsdelarna. De vågar inte tro på det utan håller på med nålstick mot en visionär process, säger han och nekar bestämt till S-anklagelserna:

– Vi kommer inte att sänka skatten med pengar från försäljningen. De pengarna kommer vi att använda för att investera i nya förskolor, skolor, vägar och cykelvägar som varit eftersatt, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38

Idrottshall blir 100 miljoner dyrare

Nyheter Sundbybergs stad går vidare med planerna på att bygga en ny multisporthall vid Sundbybergs IP. Nu har prislappen dock stigit till 559 miljoner, drygt 100 miljoner kronor dyrare än när förslaget...tisdag 19/6 14:17