Vill få bort. Både M i Danderyd och Täby vill se ett nationellt tiggeriförbud. Foto: Mostphotos

M i Täby och Danderyd vill se tiggeriförbud: "Ska inte acceptera"

Inför nationellt tiggeriförbud. Det anser Moderaternas partiledning. Kommunstyrelsen ordförande i Täby Leif Gripenstam (M), håller med.

  • Publicerad 12:08, 6 sep 2017

Det var under tisdagen som Moderaternas partiledning gick ut med att de vill se ett nationellt tiggeriförbud, en åsikt Täbys Leif Gripenstam (M), kommunstyrelsens ordförande i Täby, står bakom. Till DN.se säger han

– Vi ska inte acceptera tiggeri. Andra insatser måste göras så att de inte ska tigga. Dessutom är det många som upplever att det är jobbigt att bli påhoppade i butiker och vid återvinningscentraler.

Även i Danderyd ger man tummen upp till ett förbud.

– Ett förbud är enda sättet att bli av med de tiggare vi har i Sverige. Vi löser inte deras bekymmer genom att låta dem sitta och tigga här, säger Carina Erlandsson (M), ordförande i Danderyds kommuns socialnämnd till DN.

Danderyds kommun behandlar nu en reviderad ordningsstadga. Carina Erlandsson hoppas på att den ska innehålla ett lokalt tiggeriförbud.

– Jag räknar med att det blir som i Vellinge, i avvaktan på ett generellt förbud, säger hon.

Även Moderaterna i Täby kommun är positiva till ett förbud.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm