M säger nej till S-invit om samarbete kring SL

Det blir inget blocköverskridande samarbete mellan S och M i landstinget. Moderaterna står fast vid en fortsatt satsning på Roslagsbanan.

  • Publicerad 17:54, 4 maj 2016

Det var i måndags som oppositionsborgarrådet Erika Ullberg (S) sträckte ut en hand till Moderaterna i landstinget med förhoppning om att inleda ett samarbete för att hitta nya lösningar på SL:s dåliga ekonomi.

Partierna träffades omgående för fyra diskussionsmöten – men nu har samtalen strandat.

– Diskussionerna har inte gett någon blocköverskridande samsyn när det gäller att komma tillrätta med SL:s ekonomiska problem. Vår utgångspunkt är att man inte får ta pengar från sjukvården för att täcka SL:s underskott och något sådant löfte har vi inte fått, säger Erika Ullberg (S).

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) bekräftar. Något samarbete med S är inte på gång. Enligt honom Roslagsbanan en springande punkt. S vill stoppa utbyggnaden av dubbelspår i bland annat Vallentuna, Österåker och Täby. Moderaterna står fast vid att den ska genomföras.

– Vi kan inte gå med på att man idiotstoppar utbyggnaden av ett väldigt viktigt utvecklingsprojekt. Jag är intresserad av att förhandla med S om mer och bättre kollektivtrafik, taxor och upprustningar men inte om att stoppa en utbyggnad, säger Tamsons.