"Jag tycker att Socialdemokraterna ska ta ansvar för alla de medborgare som råkat illa ut på grund av detta" säger Parisa Liljestrand (M). Foto: Hege Hellström

M-toppen: "31 Vallentunabor hos kronofogden pga sossarnas spel"

På fyra år har 31 Vallentunabor hamnat hos Kronofogden på grund av att de inte betalat sina lotter. Och inte vilka lotter som helst – utan lotter som delvis inansierar Socialdemokraternas verksamhet.

  • Publicerad 15:27, 7 sep 2017

Socialdemokraternas lotteri Kombispel har i flera år legat på topplistan över de bolag som driver flest personer till Kronofogden, avslöjade Dagens Nyheter nyligen. När nyheten briserade om att Socialdemokraternas lotteri sålt lotter på kredit, och drev människor till Kronofogden, kom kritiken från många håll.

"Skäms!"

I Vallentuna var det 31 personer som skickades till Kronofogden under fyra år (2014-2017) på grund av obetalda räkningar från Kombispel och A-lotterier. Det får Parisa Liljestrand, moderat politiker och kommunalråd i Vallentuna, att ilskna till. På Facebook skriver hon bland annat: "31 Vallentunabor har hamnat hos kronofogden pga sossarnas spel- och dobbelverksamhet. Skäms!"

– Jag tycker att Socialdemokraterna ska ta ansvar för alla de medborgare som råkat illa ut på grund av detta. Seriösa lotteribolag slutade att sälja lotter på kredit för längesedan. Ändå har de valt att fortsätta. Det känns fullkomligt oseriöst och kontraproduktivt, utvecklar Parisa Liljestrand.

Halv miljard i vinst

Enligt DN har lotteriverksamheten varit Socialdemokraternas stora intäktskälla under decennier. De senaste tio åren har partiet fått in en halv miljard i vinster från lottoverksamheten som drivs i den ekonomiska föreningen A-lotterierna och underbolaget Kombispel.

Nu har bolagen lovat att sluta sälja lotter på kredit till skuldsatta.

Jerri Bergström, ordförande för Socialdemokraterna i Vallentuna, säger att han varken vill kommentera sakfrågan eller lokalmoderatens utspel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentuna är stadsbornas odlingsoas

Nyheter "Gräver och tar ett glas tillsammans" Till vardags bor de i stan – men på våren är det Lövsättra fritidsby i Vallentuna som gäller för Kikki Svanbäck, Ingrid Andersson och Ingegerd Spjälkeby. Här berättar de om odlingen och...fredag 18/5 17:26