Brist. Birgitta Kaasik (M), nuvarande vice ordförande för kultur- och fritidsnämnden ser att det saknas en eller två ishallar i Täby. Foto: Ingela Bendrot

M-toppen: "Det behövs en till ishall i Täby"

Flera isföreningar vittnar om för lite halltid i kommunen. De får medhåll av styrande politiker som vill se ett samarbete med föreningarna. "Som vi ser det saknas det en eller två ishallar i Täby", säger Birgitta Kaasik (M).

  • Publicerad 17:00, 17 dec 2018

Flera isföreningar vittnar om bristen på halltider och föreslår nu att kommunen bygger en till ishall. Birgitta Kaasik (M), nuvarande vice ordförande för kultur- och fritidsnämnden, håller med om bristerna och menar att kommunen ska se över alla idrottsföreningars behov.

– Som vi ser det så saknas det en eller två ishallar i Täby och därför har vi ett uppdrag där vi ska se över kommunens behov i dialog med föreningarna, säger hon.

Hon menar att utredningen kommer att starta i samband nämndens första möte med de nya ledamöterna efter valet, som kommer att hållas den fjärde februari.

– Det ingår i hela uppdraget som Alliansen kommit överens om. Det är viktigt att se över helheten och jag känner att jag har ett stort jobb att göra, och viktigast är dialogen med föreningarna, säger hon.

Tibblehallen kan rivas

Att Tibblehallen kan komma att rivas i framtiden utesluts inte, men då är planen att en ny ishall ska finnas inom kommunen. Den sextonde januari är föreningarna inbjudna till ett dialogmöte där de ska se över situationen med Tibblehallen i och med ombyggnationen av Tibble- Åvatriangeln.

– Tibblehallen måste vara kvar i kommunen, men vi har tittat på alternativ, säger Johan Algernon (M), stadsyggnadsnämndens ordförande.

Var kan en ishall hamna i framtiden?

– Jag har läst föreningarnas förslag och visst vore det bra att lägga en ishall bredvid den befintliga i Hägernäs. Sen ser vi även möjligheter att bygga en i Arninge, men det är det som utredningen kommer att visa, säger Birgitta Kaasik (M).

Hur ser du på att föreningarna ser detta som ett stort problem?

– Jag förstår det, men jag kommer att kontakta dem i januari och ha en dialog med dem. Vi vill verkligen att det ska bli bra.

Samtliga isföreningar i Täby vill att en ny ishall kan börja byggas redan våren 2019, ser du detta som möjligt?

– Nej det tror jag inte är möjligt, det är inget man bara slår upp. Om det ska bli bra så måste man titta på olika platser.

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt